Startsida  
  Presentation  
  Wheaten-
Russkiy Toy
 
  Aktuellt  
  Våra hundar  
  Valpkullar  
  Länkar  
  Gästbok  
  Kontakta oss  
     

   
 
     
 

Aktuellt

2020-05-06

Nu har Penny och Ceasars valpar kommit. Alla mår bra, både mamma och valpar. Penny har tagit på sig mammarollen helt perfekt. Hon sköter sina små varsamt, hon ligger nästan hela tiden med valparna och låter dom dia. Det blev fyra killar och tre tjejer.
Now we have newborn irish softcoated wheaten puppies, look here.

Precis nyfödda  
Penny
 

2020-04-03

Idag har vi varit och gjort ultraljud på Penny.Vi såg många små valpar därinne. Så nu längtar vi till maj månad då Penny och Ceasar´s valpar kommer att födas. Är ni intresserade av en wheaten så är ni välkomna att höra av er.

   
Penny
 

2019-05-01

Bella Cosa Ice Princess "Ella" och matte Olivia har börjat tävla i lydnad. Första starten blev 142 poäng och en 6:e plats. Andra starten 156,5 poäng och en 3:e plats. Grattis till fina lydnadsresultat.

   
Ella
 

2019-04-28

Bella Cosa Painted Lady "Ebba" och matte Åsa har fått sitt andra diplom i NW2. dom tog en 100 poängare. Stort grattis!

   
Ella
 

2019-03-09

Bella Cosa Paint Like Carriera "Kimba" och matte Monika har fått sin tredje pinne i Aglity 2.
Stort grattis!

   
Kimba
 

2019-03-03

Bella Cosa Fly like Aurora "Allis" och matte Sara gjorde det igen. Årets Agilitywheaten medium 2018 i Sverige.
Bella Cosa Painted Lady "Ebba" och matte Åsa tog hem Årets Wheaten Nosework 2018.
Och inte nog med det, på andra plats i agilty är Bella Cosa Paint Like Carriera "Kimba" och matte Monika.
Och inte nog med det, på andra plats i nosework är Bella Cosa Marlo´s Skrållan och matte Maria. Sara och Åsa fick motta pris och diplom på swtk´s årsmöte.
STORT GRATTIS från den stolta uppfödaren.

   
Alice
 

GOTT NYTT ÅR önskar Kennel Bella Cosa.

   
gott nytt ar
 

2018

Det är inte bara utställning för Bella Cosa hundarna utan nästan varje helg under hela året 2018 har mina duktiga valpköpare tävlat i nosework, agility, rallylydnad med strålande resultat. Ni är alla så duktiga. Det är så kul att följa er och era framgångar på Facebook. Jag hinner inte med att uppdatera allt på hemsidan men ni kan följa med på min och mina valpköpares facebooksidor. STORT STORT GRATTIS till ALLA ERA FINA RESULTAT.

Ebba Kimba
Ebba i nosework Kimba i agility
Skrållan Peg
Skrållan i nosework Peg i rallylydnad
ALice Alice
Alice i agility Alice in action

2018-10-07

Utställningshelg i Sundsvall. Bella Cosa Peg it Up fick excellent och CK, på Terrierklubbens uställning på lördagen. hon blev även BIM unghund. På söndagen var det SKK i Sundsvall, där fick Peg reservcert.

   
Peg
rosett

2018-10-01

Glad nyhet från norge. Bella Cosa Made A Birdie har fått sig första norska cert. Stort grattis!

   
Birdie
 

2018-06-21

Bella Cosa Paint like Picasso "Ceasar" är idag stolt pappa, han har fått 9 stycken små fina avkommor efter sig. Kempsun Cludberry "Ronja" är den fina mamman. Lycka till med kullen!


20180609-10

Utställningåret 2018 är igång. Det började strålande. På lördagen var det terrierklubben som var arrangör. Då blev Alice BIS veteran och kennel Bella Cosas uppfödargrupp BIS.

På söndagen var det rasspecial, Wheatenklubben region Nord. Ebba BIS och Ceasar BIM. Åven denna dag blev Bella Cosa´s uppfödragrupp BIS.
utställning Lördag
utställning
Söndag

2018-03-05

Bella Cosa "Allis" och matte Sara gjorde det igen. Årets Agilitywheaten medium 2017 i Sverige. Sara fick motta pris och diplom på swtk´s årsmöte. STORT GRATTIS från den stolta uppfödaren.

   
Alice
Alice

2018 januari till mars

Året börjar lika bra som förra året slutade. Mina duktiga valpköpare fortsätter att tävla i Nosework, agility, rallylydnad med strålande resultat. En ny bild på Bella Cosa Skrållan får stoltsera med 2 stycken nya diplom i Nosework. Jag hinner inte med att uppdatera alla era resultat men jag håller ändå koll på er på Facebook. Ni är superduktiga.

   
Alice
 

2017-12-31

Kennel Bella Cosa önskar er alla ett Gott Slut på 2017.

   
Alice
 

2017-hösten

Under hela hösten fram till jul har mina duktiga valpköpare tävlat i Nosework, agility, rallylydnad med strålande resultat. Ni är alla så duktiga. Bella Cosa Skrållan får stoltsera med ett av sina diplom i Nosework. Det är många som aktiverar sina hundar och jag GRATULERAR er alla för att ni är så duktiga.

   
Alice
 

2017-08-12

Vehnäpellon Ikuinen Timantti "Penny" blev bästa tik, cert och dessutom BIR. Thank you Katja for this lovely girl.

   
Alice
 

2017-08-06

Kimba och Ceasar har tagit pinnar i Agility. Bra jobbat och grattis till mattarna Monika och Åsa.

   
Alice
 

2017-07-15

Bella Cosa Sailing Like Harmony "Alice" tog cert i Piteå. I och med detta så är hon nu Svensk champion. Grattis till hennes familj och duktig Oliva som visar henne så snyggt.

   
Alice
 

2017-05-01

Bella Cosa For You Eyes Only "Kira" har klarat doftprovet i nosework. Grattis, bra jobbat

   
Gordon
 

2017-april

Nu har alla valpar flyttat. Peg som vi ska lägga ut på foder är på fjällsemester

Indy  

Peg åker skoter.

 

 

2017-02-04

Nu har Glory och Ceasars valpar kommit. Alla mår bra, både mamma och valpar.Glory har ett stort jobb framför sig men det verkar hon klara bra. Hon ligger hela tiden med valparna och låter dom dia. Det blev fem killar och två tjejer.
Intresserade är välkomna att höra av sig. Dom är leveransklara vecka 13. Se mer info på valpkullssidan där ni kommer att kunna följa valpkullen.

Now we have newborn irish softcoated wheaten puppies, look here.

Precis nyfödda Några timmar gamla
Golfkullen
Golfkullen

2017-01-09

Idag har vi varit och gjort ultraljud på Glory.Vi såg många små valpar därinne. Så nu längtar vi till februari månad då Glory och Ceasar´s valpar att födas. Är ni intresserade av en wheaten så är ni välkomna att höra av er.

Indy  

Det är fler än en.

 

 

2016-09-18

Bella Cosa Paint like Picasso "Ceasar" har blivit pappa idag för tredje gången, han har fått 8 stycken fina avkommor efter sig. Fina stora kullar verkar han få, han får jobbigt när barnen blir stora och dom ska ha lite pappatid.
Mamma är Furutun Handzome Hazel "Zivan"
Lycka till med kullen! Intresserad kan höra av sig till Kennel Furutun.

   
Zivan valpar
 

2016-09--17

Bella Cosa Paint Like Carriera "Kimba" har tävlat i agility och denna helg gick det super, hon fick 1 pinne i Hoppklass 1 och vann. Nästa lopp så kom hon 3:a. Grattis till duktiga Kimba och matte Monika.

   
kimba
 

2016-08-21

Bella Cosa Paint like Picasso "Ceasar" är idag stolt pappa, han har fått 7 stycken små fina avkommor efter sig i Finland. Annis Wheaten Tapas "Lilo"är den fina och snälla mamman till denna kull. Lycka till med kullen! Intresserad kan höra av sig till Vevve Ahlskog eller mig så kan jag förmedla kontakt.

   
Lilo valpar
 

2016-08-13--14

Bella Cosa Goldeneye "Gordon" blev BIM och bästa hane 2 dagar i rad. SDHK i Luleå och SKK i Överkalix. Stort grattis till Matte Mia, ni är så duktiga.

   
Gordon
 

2016-08-07

Matte Olivia tog semester och åkte till Gotland. En mycket bra semester blev det.
Bella Cosa Sailing Like Harmony "Alice" tog cert och reservcacib. Stort grattis! Nu är det bara ett cert kvar så blir hon Svensk champion.

   
Alice
 

2016-07-16--17

Det går bra för uppfödargruppen. Kennel Bella Cosa blev BEST IN SHOW på den officiella rasspecialen i Piteå på lördagen. På Skk internationella utställningen på söndagen blev vi BIR uppfödare.
Andra superfina resultat denna helg är: Bella Cosa Skrållan BIM veteran, Bella Cosa Fly like painted lady Bästa tik och Bim med Cacib på söndagen. Titiyo BIR veteran. Excellent på alla hundar denna helg. Vilket underbart gäng jag har runt om kring mig.

BIS
 

2016-06-19

Framgångarna fortsätter. Kennel Bella Cosa blev BEST IN SHOW på Vännäs nationella utställning på söndagen.Gruppen består av Ceasar, Ebba, Alice och Kimba.
Vi hade lite svårt att få hundarna att stå still. Ceasar tyckte att 2 av tikarna luktade väldigt gott.
Tack för all hjälp mina duktiga handlers.

BIS
 

2016-06-12

Vilken helg!
Ställde på Terrierklubben, Domare: Tom Hehir.
Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" blev BIR och hans mamma Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" blev BIM. Sedan blev Bella Cosa Ice Princess "Ella" bästa öppenklass tik och hennes mamma Bella Cosa Sailing like Harmony "Alice" blev 2:e bästa öppenklass tik. Min inköpta valp från Finland Vehnäpellon Ikuinen Tiamantii "Penny" BIR valp och BIS 2. Sedan blev vi bästa uppfödare och BIS 3 med gruppen. Tack alla mina duktiga fodervärdar och vänner som åker för att hjälpa mig och visa min uppfödning, ni är Guld värda.

Här nedan kommer ett bildcollage från utställningen.

utstallning
 

2016-05-29

Bella Cosa Goldeneye "Gordon" blev BIM på SDHK i Luleå. Tyvärr ingen bild men stort grattis till Matte Mia.


2016-05-10

Bella Cosa Paint like Picasso "Ceasar" är idag stolt pappa, han har fått 8 stycken små fina avkommor efter sig. Hubinettan's Rapunzel är den duktiga mamman. Lycka till med kullen!

   
Lia
 

2016-04-24

Glada nyheter från Norge igen, Bella Cosa Walley "Ozzy" från min senaste kull har fått sitt andra CERT. Han blev även BIM.
GRATTIS till fina Ozzy, hans matte Agneta och husse Roger.

Bella Cosa Walley "Ozzy" med matte. Alla fina rosetter.
ozzy
ozzy

2016-04-24

Tävling i Agility, där lyckades Bella Cosa Marlo's Skrållan att få tre tredje placeringar samma helg. Ni är så duktiga. Grattis till duktiga matte Maria.
Med så bra placeringar så leder Skrållan largelistan just nu.

Bella Cosa Marlo's Skrållan med alla rosetter.  
skrållan
kimba

2016-04-09--10

Årets första utställningshelgen var i Sundsvall, det var en SDHK utställning för Russkiy Toy och och en nationell SKK utställning den ena dagen. Millisin Titiyo BIR veteran båda dagarna. Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" blev BIR. Vehnäpellon Ikuinen Timantti "Penny" blev BIR valp.
Bella Cosa blev bästa uppfödare. Många fina placeringar denna dag.

Här nedan kommer ett bildcollage från utställningen.

utställning
 

2016 april

Födelsedagar vi firar april 2016. Grattis till alla er.
15 april fyllde Italienkullen 13år.
20 april fyllde Orkide kullen 9 år.
27 april fyllde Astridkullen 9 år


2016 januari, februari och mars

Födelsedagar vi firar vintern 2016. Grattis till alla er.
11 januari fyllde Sailingkullen 6 år.
20 janauri fyllde Artkullen 4 år.
28 januari fyllde Pionkullen 5 år
18 februari fyllde Designkullen 11 år.
21 februari fyllde Fjärilskullen 7 år.
25 februari fyllde Sweetkullen 2 år.
1 mars fyllde Bondkullen 4 år.
16 mars fyllde Cheveroletkullen 5 år.
30 mars fyller Magickullen 6 år.


2016-mars

Nu har mina duktiga valp och fodervärdar varit och tävlat. Både i rallylydnad och i agility. Jag är så imponerad av deras resultat. Bella Cosa Paint like Picasso "Ceasar" och Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" har tävlat i rallylydnad, dom fick två godkända resultat i nybörjarklass. Johanna och Ceasar 90 poäng och Åsa och Ebba 93 poäng och det var dessutom Ceasars allra första officiella tävling.
Nästa tävling var Agility, där lyckades Bella Cosa Marlo's Skrållan att få en pinne och komma på tredje plats och får därmed gå upp i klass 2. Grattis till duktiga matte Maria.
Ytterligare Agility, denna gång var det 2 nollade lopp för Bella Cosa Paint Like Carriera "Kimba" i Agility 1, vilket gav en tredjeplats och en pinne i ett av loppen. Grattis till duktiga matte Monika.


2016-03-09

Bella Cosa Paint like Picasso "Ceasar" ska förhoppningsvis få bli pappa. Han fick träffa Hubinettan's Rapunzel och kärlek uppstod. Det är kennel Dog rose gold som ska ha valpar. Lycka till!

Hubinettan's Rapunzel "Lia" Bella Cosa Paint like Picasso "Ceasar"
lia
ceasar

2016-02-21

Nu har Vehnäpellon Ikuinen Timantti "Penny" varit på sin första utställning. Det blev BIR valp och BIG 3 valp. Hon skötte sig strålande och tyckte det var kul att pussa domaren.

Vehnäpellon Ikuinen Timantti "Penny"  
penny
 

2016-01-06

Ny året börjar bra. Vi har hämtat hem våran nya familjemedlem.
Vehnäpellon Ikuinen Timantti "Penny". Vi har fått äran att köpa denna lilla diamant av Katja Päivinen. Vi ser en ljus framtid för henne och tackar för förtroendet.

I min famn för första gången. Nu går vi hemåt :)
kimba
kimba

2015-12-29

Glada nyheter på en av årets sista dagar, fick ett mail från Norge, Bella Cosa Walley "Ozzy" från min senaste kull har fått sitt första CERT. han blev även BIM.
GRATTIS till fina Ozzy, hans matte Agneta och husse Roger.

Bella Cosa Walley "Ozzy"  
kimba
 

2015-12-16

Idag kom resultatet på Bella Cosa Ice Princess "Ella".
Ella har HD GRAD B och ED 0, = godkänt resultat. Så även hon kan nu gå i avel när hon blir lite äldre. Så skönt!
Nu är det fritt fram för fodermatte Oliva och börja köra agility.

HD=höftleder, ED=armbågar


2015-10-10--11

Sista utställningshelgen för året blev i Sundsvall, det var en terrierutställning och en internationell SKK utställning.Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" blev 2:e bästa hane på lördagen och 3:e bästa hane på söndagen. Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" blev 3:e bästa tik med Cacib på söndagen. Hubbinettan´s Morning Glory fick reservcert endast slagen av sin syster.
Jag tackar alla valpköpare som har åkt på utställningar under 2015 och ställt ut sina fina hundar, det har resulterat i många nya championer på Kennel Bella Cosa.

Här nedan kommer ett bildcollage på vinnare under året. Vi ses väl nästa år igen!

Gordon Puma
Bella Cosa Goldeneye "Gordon",
Finsk champion
Puma Svensk och Finsk champion.
miley Alice
Bella Cosa Buckeye Belle "Miley", svensk champion. Bella Cosa Sailing Like Harmony "Alice och matte Olivia med sitt första cert.
Ebba och Ceasar  
Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" finsk och nordisk champion.
Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" finsk och nordisk champion.
 

BIR uppfödargruppBIS uppfödare på rasspecial!


2015-09-26--27

Bella Cosa Paint Like Carriera "Kimba" har tävlat i agility och denna helg gick det super, hon fick 2 pinnar i Hoppklass 1. Grattis till duktiga Kimba och matte Monika.

   
kimba
 

2015-08-22--23

Vilken helg! Vi skulle ta en tur med Åsa och Tobias till Överkalix och Rovaniemi. Vår plan gick i lås och mer därtill. Helgens resultat, en Se uch, tre Fi uch, två Nord uch, tre BIR, ett BIM och en pinne i Agility. Är så glad att mina valpköpare är så duktiga med sina hundar.
STORT GRATTIS till er alla för era fina resultat.

Sicilianskaya Zashita Ot Vallensii "Puma" blev svensk och finsk champion. BIM i Överkalix.
Bella Cosa Goldeneye "Gordon" blev BIR i Överkalix.
Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" blev finsk och nordisk champion i Rovaniemi och BIR.
Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" blev finsk och nordisk champion i Rovaniemi och BIM .

Bella Cosa Marlo´s Skrållan och Maria tävlar i Agility och de lyckades ta en pinne i agility och placerade sig hela helgen på toppplaceringar 2:a, 3:a, 3:a och 4:a.

Puma Puma
Puma Se uch Puma Fi uch
Gordon och Puma Skrållan
Puma BIM och Gordon BIR Skrållan med fina agilityrosetter
Ebba och Ceasar  
Ebba och Ceasar med alla fina priser. STORSLAM!  

2015-08-15--16

Vilka duktiga valpköpare jag har, nu har Bella Cosa Non Stop "Rio" haft en toppenhelg i rallylydnad. Matte Monika och Rio var superduktiga, ena dagen blev dom 1:a med 93 poäng och andra dagen blev dom 2:a med 95 poäng, det är inte dåligt för en 10 åring. Grattis till er!

Rio  
Rio med sina fina medaljer.
 

2015-08-09

Bella Cosa Fly Like Aurora "Allis" med matte Sara tar en superplacering i Ungdoms SM i agility. Dom kom på bronsplats. Grattis ni är så duktiga.

 
Allis med matte Sara.  

2015-08-08

En ny champion på Bella Cosa. Bella Cosa Buckeye Belle "Miley" stäldes ut i Ronneby av matte Eva. Hon blev 2:e bästa tik med Cert, reservcacib och SVENSK CHAMPION. Grattis till er.

miley rosetter
Miley SE UCH.
Alla fina rosetter.

2015-Juli

Fick fyra superhäftiga bilder på syskonen Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" och Bella Cosa Paint Like Carriera "Kimba". Dom är bara inte snygga dom är duktig på agility också. Bilderna kommer från Åsa och Monika

ceasar ceasar
kimba
kimba

2015-07-18--19

Nu har vi varit utomlands, vi åkte till Finland, Kemi. Jag hade med mig flera av mina valpköpare både på Russkiy Toy och Wheaten. Bäst gick det för Gordon.
På lördagen med rasen Russkiy Toy så blev Bella Cosa Goldeneye "Gordon" Finsk champion och BIM. Grattis till matte Mia som visar honom så fint.
Wheatenhundarna Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" blev bästa championhane och 2:e bästa hane med reservcert, han blev endast slagen av årets världsvinnare Bondi. Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" 2:e bästa championtik. Så vi fortsätter jaga det finska certet på Ebba och Ceasar. Matte Åsa alltid lika duktig på att visa hundarna, jag fick vara hejaklack.

Vill också gratulera min resekompis Carina som fick finskt cert och även nordisk champion på sin tik (russkiy toy), Fann Nord Elena "Ksenia". Hon blev också BIR denna dag.

Gordon Gordon

Bella Cosa Goldeneye "Gordon",
Finsk champion

 

Bella Cosa Goldeneye "Gordon" med matte Mia
Ceasar Ebba

Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" med matte Åsa

Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" med matte Åsa
   
   

2015-07-04--05

Denna helg var det utställning i Piteå och Skellefteå (Drängsmark). Vi blev bästa uppfödare båda dagarna. Gruppen bestod av Ebba, Ceasar, Alice och Ella. Som tur var fanns det snälla utställare där som hjälpte mig att visa gruppen så fint, jag var lite kort om folk från mitt egna team men vad gör det när Eva, Gunilla och Åsa ställde upp. STORT TACK till er! Tyvärr ingen bild. Både Ceasar och Ebba placerade sig i bästa hane och tik. Alice blev 2:a bästa öppenklass tik och så nära certet. Ella är alltid lika glad och positiv men hon behöver få lite mera päls, hon är ju dock bara junior, hon fick excellent iallafall.


2015-06-28

Två nya championer på Bella Cosa. Åsa åkte till Bodö i Norge och vann. Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" Blev BIR och sonen Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" blev BIM. Båda blev norska utställningschampions. Resan hem gick lätt.

 
Ceasar och Ebba syns nästan inte bakom sina fina priser.
 

2015-06-17

Idag kom Wheatenklubbens årsbok och där fanns denna fina utmärkelse med.

medalj  
Jag är både stolt och glad.
 

2015-06-13--14

Dubbelutställning på hemmaplan denna helg. Nationell utställning i Vännäs på lördagen och rasspecial på söndagen.
På lördagen med rasen Russkiy Toy så blev Bella Cosa Goldeneye "Gordon" BIR. Tindra gjorde premiär på officiell uställning och både Tindra och matte var duktiga.
Wheatenhundarna Bella Cosa Sailing Like Harmony "Alice" fick sitt första cert. Hon blev 3:e bästa tik. Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" blev bästa championhane och 4:e bästa hane. Bella Cosa Skrållan ställdes ut för första gången som veteran och fick excellent och CK.
På söndagen var det rasspecial och där blev Bella Cosa Paint Like Carriera "Kimba" BIS, best in show och Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" blev BIM. Även Skrållan, Toelopp, Ella och Alice var med med fina resultat. Grattis till er alla!
Denna dag blev vi också bästa uppfödare, Kul att stå vid sidan av och se sina duktiga valpköpare visa uppfödargruppen, STORT TACK till er!

Kimba och Ceasar

Bella Cosa Paint Like Carriera "Kimba" BIS och Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" BIM

Alice Gordon

Bella Cosa Sailing Like Harmony "Alice och matte Olivia med sitt första cert.

 

Bella Cosa Goldeneye "Gordon" med matte Mia
BIR uppfödargrupp  

Från vänster, Ceasar, Skrållan, Kimba, Alice
BIS uppfödargrupp

 

 
   
   

2015-06-07

Nu är det nya framgångar inom agility igen för Åsa, denna gång med Bella Cosa Paint Like Picasso.
Ceasar tog sin första pinne i Hopp klass 1, på Umeå brukhundsklubb. Ni är så duktiga, Grattis igen!
Det blir lite tjatigt, men det gör ingenting för ni är så duktiga.

nyfödda valpar  
Åsa och Ceasar bredvid sina fina priser.
 

2015-05-02

Nu är det nya framgångar inom agility igen för Ebba och Åsa .Denna gång i Övik.
Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" vann Hopp klass 2 och tog därmed en pinne. Stort grattis!

nyfödda valpar  
Ebba och Åsa bredvid sina fina priser.
 

2015-04-11--12

Vi tog en liten tripp över till Finland. Utställning i Vasa.
Puma blev BIR och fick finskt cert på lördagen.
Ceasar och Ebba föll på målsnöret med var sitt reservcert, Kimba fick CK.

Puma rosetter
Puma som poserar med alla sina vinster
Fina rosetter men vi ville ju ha certen :)

2015-04-25

Nu har Bella Cosa Walley "Ozzy" fått sitt första CK. Han ställdes ut i Letohallen i Norge. Stort grattis till Ozzy med familj.

ozzy  
Ozzy i Norge.
 

2015-03-21

Idag har Bella Cosa Ice Princess "Ella" endast 10 månader fått en titel, RLND och hennes mamma Bella Cosa Sailing Like Harmony har också fått titeln RLND.
Matte Olivia har varit och tävlat i Rallylydnad och på bara 2 helger lyckades dom att fixa detta. STORT GRATTIS!

Alice_ellaAlice och Ella

Ella Ella
Matte Olivia med Ella
Stolt Ella, med sin fina medalj

2015-03-14

Idag har det varit SWTK´s årsmöte och där fick vi en mycket fin utmärkelse.
SWTK´s uppfödarmedalj. Jag är mycket stolt, glad och tacksam för denna fina medalj.


2015-03-05

Ny TV kändis, Bella Cosa Big in Japan "Viggo" har varit med i Bulldog. Han blev vald av flickan som var med och fick vara tv stjärna för en dag.

Viggo


2015-02-15

Idag har vi varit på SRTK´s årsmöte och där fick vi ett mycket fin diplom.
Miliisin Titiyo blev årets veteran på Russkiy Toy toppen.
Bella Cosa Golden Eye placerade sig som 3:a på årets Russkiy Toy hane.

Alice_ella En mycket glad Lena

Gordon Titiyo
Bella Cosa Golden Eye "Gordon".
Miliisin Titiyo

2015 januari, februari och mars

Födelsedagar vi firar vintern 2015. Grattis till alla er.
11 januari fyllde Sailingkullen 5 år.
20 janauri fyllde Artkullen 3 år.
28 januari fyllde Pionkullen 4 år
18 februari fyllde Designkullen 10 år.
21 februari fyllde Fjärilskullen 6 år.
25 februari fyllde Sweetkullen 1 år.
1 mars fyllde Bondkullen 3 år.
16 mars fyllde Cheveroletkullen 4 år.
30 mras fyllde Magickullen 5 år.


2014-12-29 och 2014-11

Nu har även Bella Cosa Walley "Ozzy" börjat göra entre på utställningar. Han ställdes första gången på Dogs4all i Norge, där blev han Bir valp och BIG 3. Nästa gång var i december, här lyckades han att bli Bim valp. Stort grattis till Ozzy med familj.E

nyfödda valpar Alice med sina valpar
Ozzy på Dog4all i Norge.
Ozzy sitter stolt med sin BIM rosett.

2014-12-13--14

Som tradition så åker vi till årets sista utställning i Stockholm. Vi åkte nedåt i landet till HUND 2014. Några av mina valpköpare hade anmält sina hundar, alltid lika roligt att få träffa er. Det är helt fantastiskt kul att ni vill och tycker det är roligt att ställa ut era hundar, utan er så vore inte uppfödning lika roligt, tack till alla för ett fint utställningsår.
Min trotjänare på Russkiy Toy är Titiyo, hon fick en ny titel på gamla dar, Svensk veteranvinnare.

Bella Cosa Sailing Like Harmony "Alice" blev 2:e bästa öppen klass tik och fick CK och reservcertet Bella Cosa Fly Like Aurora "Allis" blev 4:e bästa championtik med CK.
Ingen uppfödargrupp detta år men vi slutade totalt som 2:a på årets uppfödarlista.

TitiyoNorduch SeVV-14 Miliisin Titiyo

Allis Alice
Fina Allis med en perfekt utstrålning. Alice och Olivia, firar det fina resultatet.

2014-hösten - Agility och rallylydnad

Här kommer ett sammandrag från höstens tävlingar. Mycket händer både runt mig och alla mina valpköpare som är så duktiga på att tävla med sina hundar.
STORT GRATTIS till er alla för era fina resultat.

Bella Cosa Fly Like Aurora "Allis" och Sara tävlar i agility i klass 2 både i hopp och agility. Allis slutade som 2:a på årets agilitylista i mediumklassen, nästa år står ni som nr 1 :).

Bella Cosa Marlo´s Skrållan och Maria tävlar i agilityklass 1 och hoppklass 2, Rallylydnad nybörjare. I agility kom Skrållan 5:a på årets agilitylista i largeklassen.

Bella Cosa Sterling Tiger "Samson" och Eva tävlar i rallylydnad. Det har gått väldigt bra för dem och de tävlar i avancerad klass.

Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" och Åsa tävlar i Agility. I klass 2 i både agility och hopp, det har resulterat i flera pinnar och de har stått överst på pallen. Ebba slutade som 3:a på årets agilitylista i mediumklassen.

Hoppas att jag inte glömt något, jag tar tacksamt emot resultat och bilder via min mail så kan jag uppdatera hemsidan allt eftersom. Det ska bli spännande och se hur duktiga ni kommer att vara under 2015.

Aliis ebba
Allis och Sara Ebba överst på pallen
Skrållan Samson
Stolt Skrållan Fina Samson efter rallylydnad.
   
   

2014-11-08

Nu har mina två senaste kullar börjat göra entre på utställningar. Ella, Sigge och Tindra har varit på valputställning i Vindeln. Alla var så duktiga både fyrbenta och tvåbenta. Vi hade en mycket trevlig dag.

nyfödda valpar Alice med sina valpar
Ella och Sigge med sina fina rosetter
Tindra med lillmatte Hanna

2014-10-02

Idag kom resultatet på min inköpta tik Hübinettans Morning Glory "Glory". Jag var och röntgade henne för en vecka sedan. Kunde inte bli bättre resultat.
Glory har HD GRAD A och ED 0, = godkänt resultat. Så hon kan nu gå i avel när hon blir lite äldre. Så skönt!

HD=höftleder, ED=armbågar


2014-09-28

Nu har jag haft valpkurs med mina valpköpare ur mina 2 senaste kullar. Alla har varit duktiga och alla valpar har lärt sig mycket och gått framåt i de olika momenten. Mycket smarta valpar :). Även ägarna hoppas jag har lärt sig mycket, ni får alla högsta betyg.
Fortsatt Lycka till!
De valpar som har flyttat lite längre ifrån mig har också gått valpkurser och jag har fått rapporter att det går bra för allihopa. Känns så kul att alla engagerar sig så mycket i sina fina hundar.

Viggo
Här är alla duktiga valpar med sina mattar, saknas gör dock Flip och Annika.


2014-08-23-24

Utställningshelg i Överkalix. SKK, nationell. Det är första gången jag var så långt norrut för att ställa hund men det blir nog fler gånger för det resulterade i att Kennel Bella Cosa fick en ny Svensk Champion. I hård konkurrens (alla deltagande hundar fick CK) lyckade Bella Cosa Paint Like Carriera "Kimba" ta sitt 3:e cert och blev därmed Svensk champion. Hon blev även BIM. Dagen innan så gjorde Puma och Nova en fin insats. Puma, CK, 3:e bästa tik och Nova var så duktig i ringen med proffshandlern Sören. Min resekompis Carina blev BIR med sin Ksesina, Russkiy Toy.

Kimba
Bella Cosa Paint Like Carriera "Kimba"
nybliven SE uch.
Kimba Rosetter

Jag och Kimba.

Foto: Carina L
Här är Kimbas alla rosetter och pokal.

2014-sommaren - Aglilty, rallylydnad och utställning

Här kommer ett sammandrag från sommarens tävlingar. Mycket händer både runt mig och alla mina valpköpare som är så duktiga på att tävla med sina hundar.
STORT GRATTIS till er alla för era fina resultat.

Bella Cosa Fly Like Aurora "Allis" och Sara har varit flitiga i sommar och tävlat i Agility, både i hopp och agilityklass. Det har gått super för dom.
Pinnar i Hopp och pinnar i agility. De har också stått övest på pallen. Dessutom har dom varit med på Doggy professional agility cup i Göteborg.

Bella Cosa Non Stop "Rio" och Monika har tävlat i rallylydnad och agilityi sommar.
I rallylydnad så går det bra, flera vinster. Även i agility har det blivit vinster.

Bella Cosa Marlo´s Skrållan och Maria tävlar i Agility och de har lyckats ta pinnar i hopp, dom är nu också uppflyttade till klass 2. Skrållan har också tävlat med en annan förare, Åsa, det funkar lika bra.

Bella Cosa Sterling Tiger "Samson" och Eva och Håkan tävlar i Agillity. Även i Rallylydnad går det bra med för Samson och Eva. Eva är också en duktig instruktör.

Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" och Åsa har tävlat i Agility och hopp, det har resulterat i flera pinnar och uppflytt till klass 2. Överst på pallen har de också stått flera gånger.

Bella Cosa Sailing Like Harmony "Alice" och Olivia har varit med på ungdoms SM i agility och lydnad.

Inom utställning så har vi tagit det lite lugnare eftersom jag har haft valpar i sommar men på några har vi varit. Här kommer ett sammandrag:
Piteå, SKK, Ceasar och Ebba 3:e bästa i hane/tik
Norrlands Guld, Ebba bästa tik och BIM, Samson 4:e bästa hane, Glory bästa unghund, Kennel Bella Cosa bästa uppfödare.
Blekinge, SKK, internationell, Miley 3:e bästa tik.
Alfta, SKK, Kimba 3:e bästa tik.
Eskilstuna, SKK, Alice, excellent.
Finland, Kemi: Gordon excellent.
Finland, Helsingfors, världsutställning: Indy 4:e bästa veterantik utav 13 st, Titityo 3:e bästa veterantik
Puma Excellent. En upplevelse att vara med bland ca 80 stycken hundar i varje ras.
Många fler har deltagit med excellent och CK:n. Ni är så duktiga som åker omkring och visar era fina hundar.

Aliis ebba_skrållan
Allis och Sara Ebba, Åsa och Skrållan
Skrållan Ebba
Stolt Skrållan Ebba tar en välförtjänt vila
Glory Ceasar
Glory och Maria Ceasar som står fint!

2014-07-21

Nu har alla valpar flyttat till sina familjer. Jag har redan fått rapporter från många av mina valpköpare och det går bra för alla även om dom är lite busiga, precis som det ska vara. Det som känns kul är att alla är mycket trygga, det glädjer mig som uppfödare att få höra det. Lycka till nu med eran nya familjemedlem.framgångar för Bella C


2014-06-14

Utställning på hemmaplan denna helg. Nationell utställning i Vännäs, bara 2,5 mil från Umeå. Jag är mycket nöjd med helgen. Kennel Bella Cosa gjorde det igen. Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" blev bästa hane och BIR (bäst i ras). Bella Cosa Buckeye Belle fick cert och blev 2:e bästa tik och Bella Cosa Paint Like Carriera fick reservcert och 3:e bästa tik. Vår inköpta tik Glory, Hubbinettan´s Morning Glory blev bästa unghund och fick Excellent och CK. Bella Cosa The London Eye "Fanny" ställdes i Veteranklass för första gången och fick Excellent och CK. Även Bella Cosa Fly Like Painted Lady fick Excellent och CK.
Alla hundar fick CK så det blev lite stressigt att få ihop handlers till alla hundar men det går ju bra när man har världens bästa valpköpare och vänner runt omkring sig. Och ännu en gång blev vi bästa uppfödare. Vi har bra flyt just nu. Känns extra kul när man har en valpkull här hemma just nu som ser jättefin ut. Halvsyskon till Ceasar.
På Russkiy Toy så ställdes Puma och Gordon ut. Bella Cosa Goldeneye "Gordon" fick Excellent och CK och 2:e bästa hane. Puma fick Excellent. Tyvärr inga bilder på Russkiy Toy´s, jag hann inte. Men grattis till en nöjd matte Mia.

Ceasar

Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" BIR

Miley Glory
Bella Cosa Buckeye Belle "Miley",
med matte Eva
Hubinettan´s Morning Glory "Glory"
BIR uppfödargrupp Ceasar och Lena
Från vänster, Ceasar, Ebba, Fanny och Miley Ceasar och jag själv i sotra finalringen.
   
   

14-06-06--08

Nu är det nya framgångar inom agility igen för Kennel Bella Cosa hundarna. Denna gång på hemmaplan, Umeå brukshundsklubb. Åsa har tävlat med Ebba och Skrållan. Ebba fick 2 pinnar i hopp och en pinne i agilty. Ett race vann dom och stod överst på pallen. Skrållan kom 3:a ett av loppen. Åsa fick kliva upp på prispallen fyra gånger, hon såg ganska nöjd ut. Samson var också med men han skadade sig på ett A hinder så det blev bara en tävlingdag för honom. Krya på dig! Bra jobbat till er alla, ni är så duktiga. Kul att det går så bra för er på tävlingsplanen.

nyfödda valpar Alice med sina valpar
Åsa överst på prispallen, Ebba fick ligga och vila i skuggan.
Ebba, Åsa och Skrållan med alla prisrosetter.

2014-05-28

Nya framgångar för Bella Cosa, denna gång var det Bella Cosa Big in Japan "Viggo" som har tävlat med matte Oliva i Freestyle. Dom kom 2:a på klubbmästerskap i Umeå. Det var första gången som dom tävlade, Stort grattis!

Viggo


2014-05-24-25

Så har vi varit på utställning igen. Även denna gång åkte vi norrut, till Piteå, Munksund. Det var en dubbelutställning med Terrierklubben, två nationella utställningar samma helg och vilken helg för Kennel Bella Cosa. Jag är faktiskt lite stolt nu. BIR och BIM båda dagarna. Vi fick ytterligare en ny Svensk Champion.
Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar", blev redan på lördagen champion och bästa hane och BIM båda dagarna.
Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba", är inne i en bra period nu, hon blev bästa tik och BIR båda dagarna.
Hade denna helg även anmält Bella Cosa Paint Like Carriera "Kimba" och på lördagen så fick hon reservcert och på söndagen gick hon ännu bättre, då fick hon svenskt cert.
Lilla Glory ställdes i juniorklass och fick excellent ena dagen.

Känns extra kul att det går så bra just nu för Ceasar och Kimba. För dom har småsyskon här hemma just nu. Det är den aktuella kullen.
Några är ännu är otingade. Så välkommen om ni är intresserade av en fin liten valp.

Grattis och tack för allt i helgen Åsa, Monika, Tobias och Theo, det gjorde vi bra!

Ceasar Kimba
SE UCH Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" Bella Cosa Paint Like Carriera "Kimba"
Lena Lena o Asa
Stolt uppfödare med BIR och BIM Här är hela gänget, Kimba, Ceasar och Ebba
med domare Kimba
Vinnarbild på söndag med domare
Mia Sandgren
Bella Cosa Paint Like Carriera "Kimba", cert.

2014-05-17--18

Så har vi varit på utställning igen. Denna gång åkte vi norrut, till Piteå, Sjulnäs. Det var en nationell utställning. Jag är mycket nöjd med helgen. Kennel Bella Cosa har fått en ny Svensk Champion.
På lördagen så fick Bella Cosa Goldeneye "Gordon" cert och blev BIM och därmed så blev han champion, Grattis till matte Mia.
Russkiy Toy ställdes också på söndagen och även då blev Gordon BIM. Denna dag ställdes också
Sicilianskaya Zashita Ot Valensii, "Puma", och hon fick Ck och cert och blev 2:e bästa tik

På lördagen ställdes Wheaten. Alla "mina" hundar fick CK.
Den som gick bäst var Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba", hon blev bästa tik och BIM. Lilla Glory ställdes i juniorklass och fick CK och reservcert och blev bästa junior. Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" fick CK och reservcert och blev 3:e bästa hane. Grattis till alla hundar och mattar!

Undertiden som jag var på utställning hade jag min "kennelflicka" Olivia som skötte om alla wheatenvalpar och mamma Alice.

Aliis Rio
Bella Cosa Goldeneye "Gordon" Se uch Sicilianskaya Zashita Ot Valensii, "Puma", cert
Samson Samson
Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar"
Samson Alice
Hubinettan´s Morning Glory "Glory" Kennelflickan Olivia med mamma Alice från en tidigare utställning.

14-05-07

Nu har Alice och Ozzys valpar kommit. Alla mår bra och Alice var så duktig vid valpningen. Nu har hon ett stort jobb framför sig men det verkar hon klara bra. Hon ligger hela tiden med valparna och låter dom dia. Fem killar och fyra tjejer blev det.
Intresserade är välkomna att höra av sig. Dom är leveransklara mitten på vecka 27. Se mer info på valpkullssidan där ni kommer att kunna följa valpkullen.

Now we have newborn irish softcoated wheaten puppies, look here.

nyfödda valpar Alice med sina valpar
Här ligger alla fina valpar tätt ihop för att blir varma.
Alice vilar ut efter valpningen med sina valpar.

2014-04-13

Årets första utställning är nu avklarad och det gick ju bra. Utställningen var i Sundsvall.
Alla anmälda hundar från min kennel fick Excellent och CK.
Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" nådde ända fram. Han blev BIR och fick sitt andra cert.
Samson placerade sig i öppen klassen, Allis blev 2:e bästa tik och Ebba 4:e bästa tik. Kimba fick reservcertet. Glory var duktig och placerade sig som 2:e bästa juniortik.
Vi blev också Bästa uppfödargrupp med HP.

 

CeasarCeasar och Åsa  
uppfodargrupp

Bästa uppfödargrupp

Från vänster,
Samson, Ebba,
Allis och Ceasar

 


2014-04-02

Idag har vi varit och gjort ultraljud på Alice.Vi såg många små valpar därinne. Så nu längtar vi till i maj månad då kommer Alice och Ozzy´s valpar att födas. Är ni intresserade av en wheaten till sommaren så är ni välkomna att höra av er.

Indy  

Det var fler än en.

 

 

2014-02-25

Nu har Puma och Kalles valpar kommit. Det föddes två stycken fina flickor. Båda är Black and Tan. Alla mår bra och när Puma fattade att det var hennes valpar så kliver hon inte upp från valplådan i onödan utan hon pysslar och ligger med valparna hela tiden. För att följa valpkullen se mer på deras egen valpkullssidan. Alla är dock tingade. Men om ni är intresserade av en framtida planerad kull så är ni välkommen att höra av er.

Now we have newborn Russkiy Toy puppies, look here.

nyfödda valpar  
Här ligger alla tre och har mysigt ihop.
 

2014-februari

Denna månad har vi två födelsedagar. Grattis till alla er.
18 februari fyllde Designkullen 9 år.
21 februari fyllde Fjärilskullen 5 år.


2014-01-30

Idag har vi varit och gjort ultraljud på Puma.Vi såg flera små valpar därinne. Det känns så spännande eftersom detta är Pumas första kull. För erfarna pappa Kalle så är det ingen nyhet, han har några kullar sen tidigare.

Indy Indy
Det var full rulle där inne.
En stolt blivande pappa.

2014-januari

Denna månad har vi tre födelsedagar. Grattis till alla er.
11 januari fyllde Sailingkullen 4 år.
20 janauri fyllde Artkullen 2 år.
28 januari fyllde Pionkullen 3 år.


2014-01-26

Nya året börjar bra. Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" och Åsa har tävlat i agility igen i Skellefteå och det gick strålande. Dom kom på 3:e plats och fick sin andra pinne. Grattis och bra jobbat!

Ebba


2013-12-24

God Jul och Gott Nytt År till alla våra valpköpare, fodervärdar, uppfödarkollegor, hundvänner, "vanliga" vänner, fans af Bella Cosa.

Julkort


2013-12-07

Årets sista utställning var i Stockholm. Vi åkte ner till HUND 2013. Många av mina valpköpare hade anmält sina hundar och tog sig tappert till Stockholm i snöstormen. Det är helt fantastiskt kul att ni vill och tycker det är roligt att ställa ut era hundar, utan er så vore inte uppfödning lika roligt, tack till alla för ett fint utställningsår. Men hur gick det då?
Bella Cosa Fly Like Aurora "Allis" tar sitt tredje cert och blir därmed SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION. Hon blev också bästa öppen klass tik.
Men det var fler som gick bra, Bella Cosa Sailing Like Harmony "Alice" blev 2:e bästa öppen klass tik och fick CK och reservcertet. Samson fick excellent och blev 4:e bästa öppenklass hane. Ebba, Fanny och Miley fick också Excellent. Indy blev 3:e bästa veterantik med CK. Min inköpta tik Glory som var precis 9 månader för dagen och sin första officiella utställning blev 2:e bästa juniortik med excellent. Sedan blev vi andra bästa uppfödargrupp med HP.
Tyvärr inte så många bilder, jag hann inte fota.
Tack ännu en gång för detta utställningsår, utan er ALLA så får inte Kennel Bella Cosa så fina framgångar som vi har fått detta år.

Allis Alice
Allis och Sara. Allis blev SEUCH. Alice och Olivia, (tyärr en gammal bild) Alice fick reservcert och CK.

2013-11-09

Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" och Åsa har tävlat i agility och det gick strålande uppe i Piteå. Dom kom på 2:a plats och fick sin första pinne. Grattis och bra jobbat!

Ebba


2013-10-18

Idag kom resultatet på mina nya stjärnor. Vi har röntgat Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" och Bella Cosa Paint Like Carriera.
Ceasar har HD GRAD A och ED 0, = godkänt resultat. Så han kommer att finnas tillgänglig för fina tikar i framtiden när han blivit lite äldre.
Kimba har HD GRAD B och ED 0, = godkänt resultat. Så även hon kan nu gå i avel när hon blir lite äldre. Så skönt!

HD=höftleder, ED=armbågar


2013-10-12--13

Utställning igen, denna gång i Njurrunda och Sundsvall. Bella Cosa Fly Like Aurora "Allis tar sitt andra cert i Njurrunda på Terrrierklubbens nationella utställning, STORT GRATTIS till er. Vi blev också Bästa uppfödare och BIS 2 uppfödare denna dag. Glory blev 2:a bästa tikvalp med HP efter mycket hopp och studs. Det var många Bella Cosa hundar anmälda, Allis blev 2:e bästa tik och Ebba 3:e bästa tik. Samson och Ceasar fick excellent med CK. Miley och Kimba exc med CK, Alice exc, Fanny vg.
Dagen efter i Sundsvall på SKK internationell utställning blev vi åter Bästa uppfödare. Denna dag fick Samson och Ceasar Excellent och CK igen och av tikarna var det Fanny, Ebba, Allis och Kimba som fick excellent med CK. Alice och Miley fick Excellent. Grattis till mina duktiga valpköpare och fodervärdar och tack för att ni ställde upp i uppfödargruppen. Ni är guld värd.

Allis uppfödargrupp
Allis och Sara som vann sitt andra cert.
Bella Cosa gruppen denna helg.
Från vänster, Ebba, Allis, Fanny, Miley.

2013-08-31

Bella Cosa Best Man "Isou" söker ett nytt hem. Matte Marlene kan inte ha honom kvar längre så därför önskar vi ett nytt hem till honom. Han är 2 1/2 år, har en god grundlydnad. Han har påbörjat servicehundsutbildning men matte kommer inte att slutföra det. Han är van att vara med överallt eftersom han har fått varit med matte som servicehund. Han kan vara hemma själv några timmar. Isou är kastrerad. Han är röntgat både höfter och armbågar utan anmärkning. Vi vill att han ska komma till ett hem där man är van med hund och är lugn och trygg.
Hör av er till Marlene så får ni veta mera om Isou.
Telefon: 070-6463021, mail: marlene.bergqvist@shifteducation.se

IsouHär är Isou


2013-sommaren - Aglilty, rallylydnad och Viltspår

Här kommer ett sammandrag från sommarens tävlingar i lite mera fartfyllda sporter är utställning.
STORT GRATTIS till er alla för era fina resultat. Ni får gärna skicka in bilder på era arbetande hundar så jag får lägga ut dem på min hemsida och visa hur duktiga ni har varit.

Bella Cosa Fly Like Aurora "Allis" och Sara har varit flitiga i sommar och tävlat i Agility, både i hopp och agilityklass. Det har gått superbra för dom.
Sju pinnar i Hopp och två pinnar i agility har dom hittills. De har också stått övest på pallen.

Bella Cosa Non Stop "Rio" och Monika har tävlat i Agility och Rallylydnad i sommar. Även de har lyckats ta en pinne i Hoppklass 2. Dom har också fått stå som vinnare.
I rallylydnad så går det också superbra, flera vinster och de satsar på uppflyttning till avancerad. De ligger hittills 3:a på wheatenlistan.

Bella Cosa Marlo´s Skrållan och Maria tävlar i Agility och de har lyckats ta en pinne i hopp. Maria och Skrållan är så duktiga. De har också tävlat i rallylydnad i sommar.

Bella Cosa Sterling Tiger "Samson" och Eva och Håkan tävlar i Agillity, tagit både pinnar och vunnit, dom tävlar i klass 2. Även i Rallylydnad går det bra med för Samson och Eva, många fina tävlingar har de gjort i sommar.

Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" och Åsa har tävlat i sommarcupen i Agility, kommit in på en 10 i toppplacering. Ska bli kul att få se era resultat i framtiden.

Aliis Rio
Allis och Sara Rio in action
Samson  
Samson på Agility planen  
   
   

 


2013-sommaren

Här kommer ett sammandrag från sommarens utställningar. Jag själv har inte varit på så många men mina valpköpare har åkt runt lite i Sverige och ställt ut sina hundar. Om det finns fler resultat så skicka gärna in till mig så uppdaterar jag hemsidan. STORT GRATTIS till alla fina resultat.

Alfta 2013-07-06, inoff rasspecial, Norrlands Guld.
Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" blev BIS, best in show. Indy blev 2:a bästa tik och BIS veteran. Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" blev BIM unghund. Vi blev också Bästa uppfödare. Samson, Skrållan, Allis, Kimba var också med. Alla med fina resultat men ej placerade.

Alfta 2013-07-06, Nationell utställning.
Bella Cosa Paint like Carriera "Kimba" fick sitt första CERT och blev bästa juniortik.
Alla Bella Cosa hundar som var med, Ebba, Allis, Kimba, Ceasar fick Excellent med CK. Dom som placerade sig var Ceasar, min lilla fina juniorhane blev 4:e bästa hane, Ebba blev 4:e bästa tik och Indy blev 3:e bästa tik. Roligast var att Kimba fick cert bland så många fina andra hundar.
Vi blev Bästa uppfödare även denna dag.

Piteå 2013-07-06, Internationell utställning.
Bella Cosa Buckeye Belle "Miley" fick Excellent och blev 3:e bästa öppenklass tik.

Eskilstuna 2013-07-18, Irish Breed Festival.
Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" fick Excellent och 3:e bästa juniorhane.
Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" fick Excellent och CK i championklassen, Bella Cosa Fly Like Aurora "Allis" fick Excellent.

Eskilstuna 2013-07-19, inoff rasspecial.
Bella Cosa Fly Like Aurora "Allis" fick HP och blev bästa tik i öppenklassen.

Luleå 2013-08-10, Terrierklubben, Nationell utställning.
Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" fick sitt första CERT och blev 3:e bästa hane och bästa unhgund. Bella Cosa Paint like Carriera "Kimba" fick Excellent och blev BIM unghund.
Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" Excellent med CK och 4:e bästa tik.
Min nyinköpta lilla tik Hubinettan´s Morning Glory gjorde premiär på utställning och hon slog till och blev bästa valp och senare i stora finalen så blev hon BIS valp.

Ronneby 2013-08-10, Internationell utställning.
Bella Cosa Buckeye Belle "Miley" Excellent och CK bästa öppenklass tik.
Bella Cosa The London Eye "Fanny" Excellent.

Ronneby 2013-08-11. Officiell Rasspecial.
Bella Cosa Buckeye Belle "Miley" Excellent, CK och reservcert, 4:e bästa tik, bästa öppenklass tik.
Bella Cosa The London Eye "Fanny" Excellent och CK 2:e bästa öppenklass tik.

På Russkiy Toy så har det mest varit Gordon som varit på utställning men här kommer ett sammandrag.

Luleå 2013-07-06, internationell utställning
Bella Cosa Goldeneye "Gordon" BIR och cert.

Alfta 2013-07-06, internationell utställning.
Sicilianskaya Zashita Ot Valensii, "Puma" Excellent och Ck 2:e bästa tik

Luleå 2013-08-24, SDHK, nationell utställning
Bella Cosa Goldeneye "Gordon" BIR och cert.
Sicilianskaya Zashita Ot Valensii, "Puma" BIM och cert.

Titta här nedan på en del av sommarens utställningbilder.

Kimba Ceasar
Kimba, cert. I Alfta. Ceasar, cert. I Luleå.
Glory Fanny och Miley
Glory, Bir valp och BIS valp. Miley och Fanny med sin matte Eva.
Puma och Gordon Ebba
Puma och Gordon i Luleå. Ebba, BIS i Alfta.
   
   
   
   

2013-06-15

Utställning nästan på hemmaplan. Vi har varit i Vännäs. Domare: Anna-Lena Munkvall.
Kennel Bella Cosa blev bästa uppfödare och BIS 3:a
Bella Cosa Buckeye Belle "Miley" blev BIR och fick CERT och CACIB. Bella Cosa Paint like Carriera "Kimba"blev bästa juniortik med CK och 3:e bästa tik. Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" blev bästa tik 4:a.
Även Ceasar, Monet, Fanny och Alice var med, Ceasar och Fanny fick Excellent och Monet och Alice fick very good.
På Russkiy Toy så var Bella Cosa Goldeneye med och fick Excellent.
En mycket bra helg för Kennel Bella Cosa.
Grattis till alla mattar och hussar och tack för att ni ställer upp och är med i uppfödaregruppen.

Titta här nedan på en del av helgens bilder.

Vännäs 2012 Vännäs 2012
Miley, BIR, cert och cacib. Bästa uppfödare och BIS 3:a
Vännäs 2012 Vännäs 2012
Kimba, bästa juniortik, 3:e bästa tik Ceasar och Åsa
Vännäs 2012 Vännäs 2012
Monet och Anja Ebba, bästa tik 4:a
Vännäs 2012 Vännäs 2012
Alice och Olivia Fanny, Excellent och CK
tungan  
Bella Cosa Goldeneye "Gordon" som liten, har tyvärr ingen bild på honom från utställningen, men han fick excellent.  

Vintern och våren 2013

Jag skäms, jag har inte uppdaterat på hemsidan på mycket länge. Men för den skull betyder det inte att det inte händer något.
I agility fortsätter det att gå bra för Samson, han vann en tävling här i Umeå i Juni. Det var fler hundar från Bella Cosa som tävlade den helgen, Skrållan, Alice, Viggo var också med. Bra jobbat!
Bella Cosa Fly like Aurora "Allis" har tagit pinnar i agility under våren. Grattis till er!
Rio som bor i Kiruna är också en mycket bra agilityhund och han har även börjat tävla i rallylydnad. Ni är så duktig.
På utställningssidan har det varit ganska lugnt under våren men Indy har hunnit bli BIR och BIR veteran. Vi har blivit bästa uppfödare.
Bella Cosa Golden Eye "Gordon" har tagit sitt första cert.
Min nya rysstik Puma har fått CK och placerat sig som bästa tik tvåa två gånger.
Men från och med nu ska jag bli bättre på uppdateringar med bilder. Vi börjar med Vännäsutställningen.
Jag har säkert glömt en del som har hänt under våren men jag hoppas jag är förlåten från alla mina fina valpköpare och fodervärdar. Glöm inte att skicka bilder och resultat på vad som händer där ute i hundvärlden.


2012 Året som gått

Det har hänt mycket under 2012. Men här kommer en liten sammanställning.
Kennel Bella Cosa blev 3:e bästa uppfödare i Terrierklubben.
Kennel Bella Cosa blev 4:e bästa uppfödare i Wheatenklubben.
Bella Cosa Fly like Painted Lady blev svensk champion och placerade sig på bästa tik listan.
Bella Cosa Fly like Aurora tog utställningscert.
Bella Cosa Sterling Tiger blev Viltspårschampion. Han tävlar också i Agility och har tagit flera pinnar och uppflyttad både i Agility och Hopp till 2:an.
Sedan har flera hundar ur min uppfödning börjat tävla i agility det ska bli så kul och få se hur det kommer att gå för er.
Flera av Bella Cosa hundarna har placerat sig på den slutliga Agilitylistan på wheatenklubben.
På Russkiy Toy så har vi tagit flera cert och fått fina BIR och BIM placeringar på våra småryssar.
Det har hänt så mycket mera och jag har säkert glömt lite men som sagt om ni skickar bilder och resultat på era hundar då lägger jag in dem här.
Lycka till nu under 2013, nytt år nya möjligheter.


2012-11-17

Jag brukar ju erbjuda klippkurs till mina valpköpare och nu hade turen kommit till Pion och Artkullen. Vi blev 7 stycken hundar varav en hund som var inte från Bella Cosa men det var så trevligt att Mona från Bureå ville vara med.
Alla kämpande på, det är inte alltid så lätt att lära sig nya saker och samtidigt få sin hund att stå still på klippbordet, kamma rätt och hålla saxen åt rätt håll men alla var duktiga och resultatet blev 7 stycken snygga välklippta hundar.
Tack för en trevlig dag och vänta nu inte för länge innan ni ställer upp er hund på klippbordet igen.

klippkurs
Här är hela gänget som var med. Från vänster, Ebba, Kiro, Ozzy, Kimba, Charlie, Elaiza, Monet.
klipp klipp

Här ser man Ingela och Charlie, just nu är det huvudet som vi jobbar med. På vänstra sidan sitter Kimba och till höger ser man en skymt av Ebba.

Här är Elaiza som får sina öron friserade.

klipp

Här har vi Monet, Kiro och Ozzy och deras mattar och hussar.


2012-11-03

Indy fyller 11 år idag. Här är en bild från då hon var valp, tänk vad liten hon var då.
Hennes 11 årsdag ska firas med ett stort saftigt ben.

Indy  
Indy för 11 år sedan. Min lilla gotjej.
 

2012-10-13--14

Utställningshelg i Sundsvall. En 2 dagars för både Russkiy Toy och Wheaten. Denna helg blev Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" svensk champion, SUCH. Hon blev placerad som bästa öppenklass tik båda dagarna. STORT GRATTIS till Ebba och hennes familj.
Lördagens resultat, Russkiy Toy, Gordon blev BIRvalp och Kira var duktig men fick inget HP. Dexter 3:e bästa championhane.
Wheaten: Samson Exc, Miley exc och CK, bästa unghund. Allis exc och CK, Ebba exc och CK, reservcert, 4:e bästa tik. BIR och BIS4 uppfödargrupp.
Söndagens resultat, Russkiy Toy, Titiyo 3:e bästa tik, Dexter 3:e bästa championhane.
Wheaten, Samson exc, Miley exc, Allis exc, Ebba exc, ck, cert, SUCH, 3:e bästa tik. Indy var med men skadade sig och började halta, min gamla fina trotjänare som lätt blir lite för ivrig, så jag gick ut ur ringen, ville inte att hon skulle få mera ont, men för alla oroliga, idag är hon pigg igen. Vi blev BIR uppfödare även denna dag. Tack till alla mina valpköpare som ställer ut sina fina hundar, utan er går det inte att ha uppfödargrupp. Kram till er alla!.

valpkurs
Här är en del av gänget som var med. Från vänster har vi Samson, Ebba, Allis Miley.
Artkullen Artkullen

Ebba som nybliven SUCH.

Foto: Carina L
Här är min stjärna som liten, Titiyo. Det finns så många utställningsbilder på henne så här kommer en valpbild istället.

2012-09-09

Bella Cosa Fly like Aurora "Allis" tog cert idag och blev 3:e bästa tik i Gimo. Grattis till Allis och duktiga handlern Sara.

Skrållan


2012-08-23

Bella Cosa har fått sin första Viltspårschampion. Bella Cosa Sterling Tiger "Samson" har nu titeln SEVCH. Stort grattis till husse Håkan, matte Eva och givetvis Samson.
Ytterligare en merit som de har lyckats med i sommar är att nu tävlar Samson i klass 2 i både hopp och agility.

Samson Samson
Här sitter Samson med sin championrosett.
Samson med husse Håkan.

2012-08-08

Bella Cosa Marlo´s Skrållan har börjat tävla i Agility och bästa resultat hittills är en 2:a plats, det är inte dåligt att få en sån bra placering redan första säsongen. Stort grattis till Maria och Skrållan.

Skrållan


2012 - sommaren. utställning.

Vi har varit på en hel del utställningar under sommaren och här kommer en sammanfattning och ett axplock av några bilder.

NNKK, 2012-07-01, Bella Cosa Chinatown "Shirley" BIR, Cacib.
SNKK, 2012-07-14, Bella Cosa Fly like painted lady, "Ebba", 4:e btkl, CK.
Bella Cosa Fly like Aurora, CK, Indy 2:e bästa veteran.
JHKK, 2012-08-05, Bella Cosa Fly like Aurora, 4:e btkl, CK. Bella Cosa Paint Like Picasso "Ceasar" BIR valp.
Öntek, 2012-08-25, Bella Cosa fly like painted lady "Ebba", 2:e btkl, CK. Bella Cosa Buckeye Belle "Miley", BIR unghund, CK. BC Paint like Picasso, BIM valp. Bella Cosa uppfödargrupp, BIR och BIS 3.
Högbo X 3, Indy BIR veteran ena dagen och 2:e bästa veteran den andra dagen. Titiyo 2:e bästa tik alla 3 dagarna, Dexter 2:e bästa hane en dag och 4:e bästa hane de andra två dagarna.
Hoppas jag inte har glömt bort någon nu.

ontek Ceasar
Foto från Öntek, fotograf Olivia. Ceasar BIR valp.
Allis Alice
Allis och Sara. Min andra Alice, BC Sailing like Harmony.

2012-06-16--17

Utställning nästan på hemmaplan. Vi har varit på 2 dagars utställning i Vännäs. På lördagen var det Västerbottens kennelkulbb och det gick kanonbra för Kennel Bella Cosa. På wheatensidan blev Indy BIR och BIR veteran och i finalerna så placerade hon sig som BIG 4. Hon kan ännu min gamla dam. Sedan var det nära att BC The London Eye skulle knippa certet men en annan fin veteran kom precis före och tog certet, Grattis till Kajsas Championat. Sen hade vi en del excellent och CK och very good och BC Buckeye Belle blev bästa junior. Bella Cosa blev också Bästa Uppfödargrupp . På Russkiy Toy så blev Dexter bästa hane och BIM.

På söndagen var det rasspecialen Norrlands Guld och då kom mina allra nyaste valpköpare och hade sin debut. Det gick så bra för alla och de visade sina valpar på ett föredömligt sätt. Denna dag blev Bella Cosa BIS = Bäst in show. Det var BC The London Eye som gick hela vägen, stort grattis till Fanny och matte Eva. Miley blev BIS junior. Ceasar och Kimba blev BIS ochg BIM valp. Sedan blev Samson 2:e bäste hane. Och uppfödargruppen blev BIS. Många andra Bella Cosa hundar var det också med och alla var så duktiga med fina resultat. Tack alla mina valpköpare, fodervärdar och vänner för all hjälp och för att ni visar era hundar så fint. Utan er kan jag inte få så här många framgångar.

Titta här nedan på en del av helgens bilder.

Vännäs 2012 Vännäs 2012
Indy BIR och BIG 4, BIR veteran. Dexter Bästa hane och BIM på lördagen
Vännäs 2012 Vännäs 2012
Fanny BIS tillsammans med Bim hanen Xanto BIS och BIM valp, Ceasar och Kimba
Vännäs 2012 Vännäs 2012
Bis Junior, Miley 2:e bäste hane på söndagen, Samson
Vännäs 2012 Vännäs 2012
Skrållan och Maria in action. Allis på lördagen.
Vännäs 2012 Vännäs 2012
Premiär för Kiro och matte Linda. Premiär för Monet och matte Janette.

Vännäs 2012
BIR och BIS uppfödare, från vänster: Fanny, Miley, Allis och Ebba.
Tillsammans med domare Torbjörn Skaar.


2012-05-29

Nu har vi haft avslutning på Bella Cosa´s valpkurs. Alla har varit så flitiga och duktiga. Valparna har utvecklats mycket positivt under denna kurs. Fortsätt jobba på nu under sommaren så har ni snart en lydnads champion.

valpkurs
Här är en del av gänget som var med. Från vänster har vi Ozzy, Ceasar, Kimba och Kiro. Och givitevis alla deras hussar och mattar. Saknas på bild gör Monet och Pepsi som inte kunde vara med under fotograferingen.
Artkullen Artkullen
Här är det bus efteråt på ängen. Svårt att hinna med att få alla på en bild.

 


2012-05-20

Så var det dags för Russkiy Toy att lyckas på utställning. Bella Cosa Stella Nova tog sitt andra cert och blev bästa tik och BIM. Dexter blev bästa hane och BIR. Vi var i Piteå och domaren var Andras Polgar från Tjeckien. Både Nova och Dexter var tapper för det var inte det bästa vädret. I regn visade de upp sig så bra att domaren ansåg att de skulle vinna.

Nova och Dexter Nova och Dexter
Nova och Dexter med alla deras priser. Svårt att få dom att stå fint precis samtidigt.
Dexter Nova
Dexter som har focus på godishanden. Nova min lilla pärla.

 


2012-05-05

Utställningssäsongen har börjat bra för Bella Cosa hundarna. Idag var Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" på utställning i Piteå, Det var Terrierklubben som var arrangör. Ebba blev 2:a bästa tik och fick sitt andra svenska cert. Stort Grattis till Ebba och matte Åsa som visade henne så fint. Skrållan var också med dit upp och hon fick ett Very Good denna dag. Hoppas ni hade trevligt utan mig. Synd att man inte kan vara med när det går så bra. Men mina valpköpare klarar sig helt klart utan mig

Ebba  
BC fly like painted lady med sitt nytagna cert och CK.  

2012-april

Denna månad har vi tre födelsedagar. Grattis till alla er.
15 april fyllde Italienkullen 9 år.
20 april fyllde Orkidekullen 5 år.
27 april fyllde Astridkullen 5 år.


2012-04-14--15

Nu har vi varit på årets första utställning. Det var en dubbelutställning i Sundsvall. Vi blev Bästa uppfödare båda dagarna och på söndagen så blev vi också BIS 2 på terrierklubben. Tack till alla mina valpköpare som ställde upp och visade sina hundar så snyggt. Det var hela 6 stycken Bella Cosa hundar med och alla fick med sig minst ett Excellent under helgen. Lördagen gjorde också Miley debut och hon blev Bästa juniortik med CK. Även söndagen blev hon bästa juniortik. På söndagen gick det bäst för Fanny som blev 4:e bästa tik med reservcert.

Russkiy Toy ställdes också båda dagarna. Titityo blev 2:e bästa tik båda dagarnaoch Dexter blev 2:e bästa hane på lördagen. På söndagen fick han excellent.

Bir  
BIS 2 uppfödargrupp.
Från vänster: Fanny, Miley, Ebba, Allis
På lördagen så var Samson med i gruppen men tyvärr ingen bild.
 

2012-03-30

GRATTIS till Magickullen som fyller 2 år idag.
Grattispussar från Lena med hela sin flock.

MagicSå här små var ni för 2 år sedan.


2012-03-17

Idag fyller Luna´s Amulet Calvin "Kalle" hela 5 år. Det var ett tag sedan jag och Tobias hämtade hem honom. Vi åkte båt och flyg med honom då, men nu förtiden åker han mest omkring i husvagn och charmar fina tjejer. GRATTIS!

Kalle Kalle som liten valp.


2012-03-16

Idag fyller Chevroletkullen 1 år. Jag fick en bild på Viggo på ett årsdagen. Visst har han blivit fin. GRATTIS till båda brorsorna!

viggo


2012-02-21

Denna månad har vi två födelsedagar. 18 februari fyllde Designkullen, grattis till er alla.
21 februari fyller Fjärilskullen 3 år. Här är mamma Ebba som har valpar nu, fotograferad på sin födelsedag.

Doris


 

2012-01-29

Söndagen 29 januari ska Kalle vara med i Bulldog, jag har två TV kändisar en Russkiy Toy, det är Kalle och en wheaten, det är Ebba. Programmet sänds i SVT Barnkanalen på söndag klockan 18.30. Dom kommer att vara med fyra gånger. Tänk att få vara TV kändis!


2012-01-28

Idag fyller Pionkullen 1 år, tidigare i januari har även Sailingkullen fyllt 2 år den 11 januari och Titiyo blev 6 år den 20 januari. Många födelsedagar. GRATTIS till er alla!


2012-01-20

Nu har Ebba och Ozzys valpar kommit. Alla mår bra och Ebba var så duktig vid valpningen och nu ligger hon hela tiden med valparna och låter dom dia. Fem killar och en tjej blev det.
Intresserade är välkomna att höra av sig. Dom är leveransklara till slutet av vecka 11. Se mer info på valpkullssidan där ni kommer att kunna följa valpkullen.

Now we have newborn irish softcoated wheaten puppies, look here.

nyfödda valpar Ebba med sina valpar
Här ligger alla fina valpar tätt ihop för att blir varma.
Ebba vilar ut efter valpningen med sina valpar.

2011-12-21

Idag har vi varit och gjort ultraljud på Ebba och det blev en bra lite för tidig julklapp. Vi såg flera små valpar därinne. Det känns så spännande eftersom detta är en kombination som jag tror väldigt mycket på när det gäller temperamnetet. Har träffat Ozzys pappa tidigare och han skulle jag nog kunna ha tagit hem med en gång. Hans son är lika trevlig och viken tur jag hade som hittade igen honom. Att sedan Ebba är en underbar tik är ju också et stort plus.

Indy indy 10 år
Man kan se hjärtat ticka om det hade varit rörlig bild.
Indy blir mormorsmor till valparna och hon kommer att hjälpa till och leka med dom små.

2011-11-19

Nu har kärlek uppstått mellan Ebba och Ozzy. Det blev två bra parningar och nu håller vi tummarna att valpar föds i mitten på januari.
Kolla på valpkullssidan.
Är ni intresserad av en valp så är ni välkommen att höra av er.

Irish softcoated wheatenpuppies are expected in Januari.

Ebba

Här är en bild från då Ebba var valp. Det är Ebba med 2 av sina syskon


2011-11-15

Idag har vi röntgat Bella Cosa Sailing Like Harmony "Alice" och resultatet blev godkänt. Hon har HD grad A/B = godkänt resultat, så skönt!


2011-11-15

STORT GRATTIS till alla i Englandskullen! Dom fyller 6 år idag.


2011-11-03

Indy fyller 10 år idag. Dom som känner henne kan nog inte riktigt förstå att hon är hela 10 år. Hon firades med bacon och ost pinnar. Det hade hon inget emot.

Indy indy 10 år
Indy med sina godispinnar.
Nytagen bild på 10 åringen. Lite grå har hon blivit i skägget.

2011-10-22

Idag fyller Doris 3 år. Det glädjer mig lite extra eftersom Doris hade ett litet äventyr här under hösten och var borta i några dagar. Men hon kom hem trött men ändå pigg. Nu är detta ett tag sedan och på sin 3 års dag myser hon extra mycket.

Doris


2011-09-24--25

Samson tävlar vidare i agility. Nu i helgen var han i Nordmaling. I Agilityklassen kom han 4:a av 18 startande och i hoppklassen blev han 5:a. Samson, husse och matte är så duktiga.

Tyra Titiyo
Samson med husse.
Samson med matte.

2011-09-17--18

Titiyo bästa tik och BIM i Högbo på lördagen. Kalle 2:e bästa hane.
På söndagen var det Tyras tur, 2:e bästa tik och reservcert. Dexter 2:e bästa hane.
På wheaten fick Alice excellent. Snyggt visad av Sara.

Tyra Titiyo
Tyra på sin 3:e utställlning.
Titiyo

2011-08-13

Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" tar sitt första cert i Piteå. Hon blev också andra bästa tik. Fint visad av matte Åsa. Synd att jag inte var med nu när Ebba gick så bra.
Grattis till er båda!!

Ebba cert
Bella Cosa Fly Like The Painted Lady "Ebba". Ebbas första cert.

2011-08-10

Vi söker ett nytt hem åt Abbe. Pga tidsbrist så kan inte Emma ha honom kvar. En trevlig hane där matte Emma har tränat en hel del lydnad. Har även gått bra på utställningar. Han är pappa till flera valpar som alla är mycket trevliga. Abbe är mentalbeskriven och höftledsröntgad. Vi hoppas nu på ett aktivt hem. Abbe bor nere i Uppsala så det går bra att besöka honom där.
Vid intresse kontakta Lena via mail eller telefon, se under kontakta oss.

Abbe


 

2011-07

Vi har nu varit på en liten utställningresa i vårat grannland Finland. Vi åkte för att ställa ut några av våra Russkiy Toy. Man kan väl säga att det blev ganska bra utdelning.
Först var det i Tornio. Där blev Gapabo´s Gusar "Dexter" Finsk utställningschampion och BIM, Kalle blev 2:e bästa hane med reservcert, Mira blev 2:e bästa tik med reservcert. Domare var Karin Bergbom.

Nästa helg var vi i Pori (Björneborg), Då var det Gold Standard af Madeleine "Mira" som fick sin finska championat titel och BIM. Bella Cosa Stella Nova blev 2:e bästa tik med reservcert och Dexter blev även denna dag bästa hane och BIR. Domare var Tanya Ahlman-Stockmari.

Vi är mycket nöjda och hade en trevlig vecka tillsammans med goda vänner.

mira_dexter  

Våra två nya finska champions, Mira och Dexter

 
Dexter Mira
Dexter Fi UCH och BIM i Tornio,
dom är så små så dom syns nästa inte.
.Mira Fi UCH och Bim i Pori
Kalle Nova
Kalle reservcert och 2:e bästa hane i Tornio Nova reservcert och 2:e bästa tik i Pori

2011-07-16--17

Nu har vi varit på dubbelutställning i Piteå. SKK internationell och Officiell Rasspecial på Wheaten. På lördagen så blev Bella Cosa Chinatown 2:e Bästa tik och Bella Cosa The London Eye blev 3:e bästa tik. Bella Cosa Sailing like Harmoni "Alice" bästa unghund. Alla Bella Cosa hundar fick Excellent. Bäst var väl ändå att Bella Cosa blev bästa uppfödargrupp. På söndagen så ställdes Russkiy Toy. Kalle bästa hane och BIM och Dexter blev 2:a bästa hane. Titiyo blev 2:e bästa tik. Denna dag hade jag hyrt in en proffshandler till Kalle, Tomas gjorde sitt jobb utmärkt.

På söndagen var det också officiella rasspecial på wheaten, en mycket trevlig dag. Även denna dag blev vi bästa uppfödargrupp. Tack alla mina valpköpare som ställde upp och visade sina hundar så fint. Ingen nämnd ingen glömd. Stor kram till er alla!

Hela gänget  

Alla Bella Cosa hundar som var med i helgen.

 
Uppfödargrupp  
Bella Cosas uppfödargrupp, BIR X 2 .
Shirley  
Min långväga gäst från Norge, Norduch Bella Cosa Chinatown

 

 


2011-06-25

Det går bra för Kennel Bella Cosa i Juni.
Bella Cosa Chinatown "Shirley" blev först BIR i Gällivare förra helgen och nu helgen var hon i Rovaniemi och då blev hon Finuch och därmed också NORD UCH champion. Stort Grattis till Shirley och matte Elin.

Mycket stolt uppfödare är jag. Men utan mina duktiga valpköpare är inte detta möjligt, tack så mycket för att ni tar hand och visar era fina hundar så bra.

Shirley


2011-06-11

Utställning på hemmaplan. På lördag åkte vi till Vännäs där det var en internationell utställning.
På wheaten så blev Bella Cosa Sailing like Harmoni "Alice" bästa unghund och fick Excellent och CK. Ebba fick även hon Excellent och Skårllan fick very good. Alla fint visad av sina mattar.

Russkiy Toy gick också denna dag och Dexter blev bästa hane och BIM och Bella Cosa Magic Miracle "Tyra" blev 2:a bästa tik med Excellent och CK.

ALICE ebba

Alice

Ebba
Skrållan  
Skrållan .
Dexter Tyra
Dexter. Fotograf: Carina Tyra, Excellent, CK, 2btkl.

2011-06-02

Bella Cosa Sterling Tiger "Samson" fortsätter med sina fina agilityresultat. Han har varit och tävlat på Umeå Brukshundsklybb oc i hoppklassen gick det så bra att han nu är uppflyttad till hoppklass 2.
Bra jobbat Samson och Håkan. .
STORT GRATTIS från en stolt uppfödare. Samsonfotograf: Maria


2011-05-21--22

Vi har varit på utställning i Piteå i helgen. Glädjande nyheter, Dexter är nu SE UCH, den titeln tog han på sin första utställning efter han fyllt 2 år. Kalle blev 2:e bästa hane med Excellent, CK och Titiyo blev BIM ena dagen och Mira BIR den andra dagen.

För mina wheaten gick det också bra, alla fick Excellent och CK, dom som var med var Indy, Skrållan, Ebba. Indy blev 2:e bästa tik, Ebba blev 4:e bästa tik. Första utställningen utomhus och det gick så bra. Tack för trevligt sällskap.

Dexter  

Dexter är nu SE uch. BIR och BIM nu i maj.
Foto: Carina

 
Tyra Tyra
Skrållan, Excellent och CK. Ebba, Excellent, CK, reservcert, 4btkl.
Tyra indy
Titiyo Bim ena dagen och Mira BIR den andra dagen. Indy, Excellent, CK, 2btkl.

 


2011-05-05

En Russkiy Toy hanvalp till salu. Leverans om några veckor.

För att se fler bilder, klicka här.

valpar Bella Cosa Speed of Stingray


2010-05-03

Glädjande nyhet, Bella Cosa Magic Miracle "Tyra" har kollat sin patella (knäleder) och hon fick utan anmärkning 0/0

Tyra Här är Tyra.

Foto: Carina L


2011-04-27

STORT GRATTIS till Astridkullen som fyller 4 år idag. Tänk vad tiden går fort.


2011-04-20

STORT GRATTIS till Orkidekullen som fyller 4 år idag. GRATTIS också till Mira som fyller 3 år idag.


2011-04-16

Nu har utställningssäsongen startat här uppe i norr. Skellefteå och Terrierklubben blev först ut. Alice, Bella Cosa Sailing like Harmony gjorde premiär i officiell klass, hon fick very good och blev bästa junior på sin första utställning. Även Fanny, Skrållan, Ebba och Indy var med. Skrållan fick very good och dom andra fick excellent. Vi gick också in i uppfödarklassen och där fick vi HP, med fin kritik. Det roligaste var nog att Alice skötte sig så bra på sin första utställning. Tack för trevligt sällskap.
Fotograf: Åsa

Alice Uppfodargrupp
Alice på sin första utställning.. Uppfödargrupp, från vänster,
Fanny, Alice, Ebba, Skrållan.

2011-04-15

STORT GRATTIS till alla i Italienkullen! Dom fyller veteraner nu, hela 8 år.


2010-03-30

GRATTIS till Magickullen som fyller 1 år idag.
Grattispussar från Lena med hela sin flock.

TitiyoSå här små var ni för 1 år sedan.


2011-03-17

STORT GRATTIS till Kalle som fyller 4 år idag. Igår blev han morfar.
På bilden är det han som är valp.

Kalle


2011-03-16

Nu har det kommit Russkiy Toy valpar på Kennel Bella Cosa. Två små killar föddes natten mot onsdagen.

Now we have newborn Russkiy Toy puppies, look here.

valpar


2011-02-18 och 2011-02-21

STORT GRATTIS till alla i februarikullarna! Designkullen fyller 6 år och Fjärilskullen fyller 2 år.


2011-01-28

Nu har Fanny och Sunes valpar kommit. Alla mår bra och Fanny var så duktig vid valpningen och nu ligger hon hela tiden med valparna och tar hand om dom på bästa sätt. Tre killar och två tjejer blev det.
Intresserade är välkomna att höra av sig. Dom är leveransklara till slutet av vecka 12. Se mer info på valpkullssidan där ni kommer att kunna följa valpkullen.

Now we have newborn irish softcoated wheaten puppies, look here.

valpar_2 valparFanny med valparna


2011-01-26

Fanny ligger nu och väntar på att det snart ska komma igång med förlossningen. Det är inte länge kvar nu. Magen är stor och rund och ligger ofta och känner på dom små sparkarna. Vi väntar spänt på att se vad som ska komma ut.

Fanny Fannys mage
Favoritläge just nu när magen är lite stor. Tjockismagen!

201012-201101

Min snygga och supertrevliga "Kalle", Lunas´s Amulet Calvin har blivit pappa till 2 fina kullar. Nu är det "fritt fram" och berätta om det. GRATTIS till båda mammorna. Och Lycka till med alla valpar.

My wonderful Luna´s Amulet Calvin "Kalle" has been father to two beautiful litter, see down below.

Luna´s Amulet Calvin  
Kalle
Nybliven pappa till 2 kullar, se nedan.
Kalle är JWW-08 och Se uch.
Årets Russkiy Toy 2009

Kull nr 1, född 20101229, Litter no.1
u. Kbhv2009, Se uch, Se V-10, No uch,
NoV -10 Natural Choice Astrea Star

Kull nr 2, född 20110112, Litter no 2
u. Est & Ro ch, EW -10
Tastaway´s Ina Amanda

Asta

2 hanar och 2 tikar, black and tan.

Kennel Natural Choice

Ina

2 hanar och 1 tikar, black and tan.

Kennel Miliisin


2011-01-20

Titiyo fyller 5 år idag. Kram till min lilla sockersmula.


2011-01-11

Sailingkullen fyller 1 år idag. STORT GRATTIS till alla i kullen!


2011-01-04

Idag har vi varit och gjort ultraljud på Fanny och visst är hon med valpar. Detta glädjer mig så mycket eftersom det är en speciellt efterlängtad kull. Mycket intressant stamtavla och två mycket fina föräldrar både mentalt och exteriört. Nedan ser ni ultraljudsbilden, det blir ju aldrig riktigt bra men zoomade in en av valparna, den syns tydligt, eller hur? hihi.
Mormor Indy ser ni på bilden nedanför, nybliven C.I.B.

Indy C.I.B Indy C.I.B
Här ser man klart en fosterblåsa.
Det var full rulle på denna valp, såg tydligt hur den sparkade med benen.
Pappa Sune
från Världsutställningen 2010

2010-12-27

Nu är det bekräftat, jag fick Indy´s diplom idag på att hon är
Internationell Utställnings Champion, C.I.B. Min underbara Indy.

Indy C.I.B
Seuch, Fiuch, Nuch, Norduch,
VWW-10 C.I.B Windisle Indiana "Indy"
Foto: Carina

2010-11-30

Nu har kärlek uppstått mellan Fanny och Sune. Vi åkte ända ner till Karlskrona så det var ju
tur att dom tyckte om varandra. Nu håller vi tummarna att valpar föds i början på februari.
Kolla på valpkullssidan.
Är ni intresserad av en valp så är ni välkommen att höra av er.

Irish softcoated wheatenpuppies are expected in begining of Februari.

Fanny Här är Fanny som liten.


2010-11-15

Englandskullen fyller 5 år idag. STORT GRATTIS till alla i kullen!


2010-11-03

Indy fyller 9 år idag. Min gamla trotjänare som inte riktigt upppför sig som en pensionär, Full rulle är det fortfarande, hihi.


2010-10-22

Black Label "Doris" fyller två år idag. STORT GRATTIS till henne!
Hon har fått ett stort skinkfyllt ben idag!


20101011

Idag kom Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba"s resultat från HD röntgen och det gick bara bra. Hon fick HD grad A = bästa resultat, så skönt!


20101009-10

Sista utställningen för i år, denna gång var det Timrå och Sundsvall. På lördagen var det SDHK i Timrå och där gick det mycket bra för våra Russkiy Toy. Kalle blev bästa hane och BIR och Dexter blev 2:e bästa hane och fick cert. Nova fick CK och blev 3:e bästa tik. Så det blev lite skumpa på kvällen för att fira.
På söndagen var det Wheaten i Sundsvall på SKK, här gick Allis bäst hon fick HP och blev bästa unghund, grattis till Sara som visade henne så snyggt. Syrran Ebba fick också HP och blev 3:a, även hon visad av en skicklig handler, Johanna. Fanny och Skrållan fick varsit första pris och Indy fick HP och 2:e bästa veterantik. (tack för hjälpen Maria)

Bella Cosa Fly Like Aurora "Allis" Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba"
allis
Ebba
Kalle BIR med BIM tiken Aura Bella Cosa Mister Magic "Neo" fick följa med pappa Kalle.
Tack Marie för att du lät honom följa med. Han har verkligen blivit en snygging.
Indy VVVW 2010
Indy VVVW 2010

20100918

Nu är Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" mentalbeskriven. Vi åkte ner till Nordmaling och hade en trevlig dag. Ebba gjorde en bra mentalbeskrivning, se bilderna nedan.

Lilla bytet är fångat. Inte blev hon så rädd för dumpe inte.
ebba
ebba och dumpe
Skramlet var också spännande. Här med matte Åsa. Så var det dags för lek igen.
ebba och åsa ebba och åsa

20100904-05

Denna helg bar det av till Högbo, det är så himla vackert där så vi brukar åka dit även om det är 100 mils körning. Lördagen gick inte så bra för wheaten, den som gick bäst var Bella Cosa Lamino "Abbe" han fick ett första pris..
Däremot för Russkiy Toy gick det bättre, Kalle blev bästa hane och BIM.
På söndagen gick det bättre för wheaten och kul att Ebbas syster Allis också kom, det var trevligt att få träffa henne igen. Ebba blev andra bästa unghund och Allis strax bakom som nummer 3. Skrållan började precis löpa så hon var verkligen inte på humör och Indy fick iallafall ett CK.
Mina Russkiy Toy föll inte domaren i smaken denna dag.

Bella Cosa Fly Like Aurora "Allis" Bella Cosa Fly like Painted Lady "Ebba"
Indy VVVW 2010
Indy VVVW 2010
Bella Cosa Lamino "Abbe" Här är vinnarbilden på Kalle till höger och den snygga tiken som blev BIR,"Splashy" heter hon.
Indy VVVW 2010
Indy VVVW 2010

Indy VVVW 2010Här är pappa Abbe med sin dotter Skrållan


20100831

Bella Cosa Marlo´s Madicken "Mali" i Norge har fått valpar. Allt gick bra och det blev 5 killar och 2 tjejer. GRATTIS!!
Kolla på Malis egna hemsida http://www.mywheaten.webs.com/

Mali


201008-09

Bella Cosa Sterling Tiger "Samson" fortsätter med sina fina agilityresultat. Han har nu hunnit plockat hem en pinne till i både hopp och agility. Båda dom tävlingarna slutade han på en 2:a plats.
Bra jobbat Samson, Eva och Håkan. Nu är det bara att vänta tills nästa år och fortsätta plocka pinnar.
STORT GRATTIS från en stolt uppfödare. Mali


20100814

Denna dag åkte vi på utställning till Skellefteå. Det var Terrierklubben som var arrangör.
Bella Cosa Sailing like Harmony "Alice"var på sin första utställning och det gick bara bra, hon fick HP och blev 2:e bästa valp. BC Fly like Painted Lady "Ebba" fick CK och andre bästa unghund. BC Marlo´s Skrållan fick ett första pris. Indy CK och 2:a bästa veteran. Så det gick väl ganska bra. Trevligt hade vi och varmt, lite för varmt för hundarna.

Bella Cosa Sailing Like Harmony Bella Cosa Marlo´s Skrållan
Indy VVVW 2010
Ville tyvärr inte titta på fotografen
Indy VVVW 2010
Bella Cosa Fly Like Painted Lady  
Indy VVVW 2010  

20100801

Bella Cosa Sterling Tiger "Samson" har nu börjat tävla med bravur i Agility.
Samson och husse Håkan vann hoppklass 1 och fick i och med det sin första pinne i hoppklassen. Det var det enda ekipaget som nollade.
Tidigare så har Samson och matte Eva lyckats i agilityklassen, dom fick sin första pinne 3 juli och det var på Samsons första officiella tävling. Samson har två förare, en i hopp och en i agility.
STORT GRATTIS till er och det är så kul att "mina" hundar även går bra på annat än utställning.
Fortsatt Lycka till!!


2010-07-24

Nu är det hela 10 år sedan jag hade min första kull.
GRATTIS till Läskedryckskullen som fyller 10 år idag.


2010-07-18

Det går bra för Kennel Bella Cosa nu. Dag två i Alfta var det dags för ryssarna på nationella uställningen och Wheaten hade sin rasspecial, Norrlands Guld.

Gold Standard af Madeleine "Mira" blev Svensk Champion och blev också BIR och lilla Nova som inte har tyckt att utställning är så roligt slog till och blev 2:a bästa tik med CK just efter Mira. Kalle och Dexter fick första pris. Domare var Ahlman-Stockmari Tanja från Finland.

Russkiy Toy Gold Standard af Madeleine "Mira" is now Swedish Champion, she has been to Alfta and got BOB and Cert. Nova was second best bitch with CK.

På rasspecialen lyckades Indy även denna dag att bli BIS veteran och placerad i tikklassen som reserv. Bella Cosa Fly like Painted Lady "Ebba" fick etta med HP och blev 2:a i sin klass. Bella Cosa Marlo´s Skrållan fick ett första pris.
Sedan fick Ebba gå en gång till, denna gång i barn med hund och handlern var Teo och han vann, grattis till dig Teo!

Mira   Mira  

Se uch Gold Standard af Madeleine
Hon är inte lätt att fånga på bild men här hann vi med.

  Mira poserar med alla sina fina rosetter  
Indy   Teo  

Indy BIS veteran

 

Teo och Ebba som vinnare av Barn med hund tillsammans med domare Linnea

 
Skrållan   Ebba  
Bella Cosa Marlo´s Skrållan
  Bella Cosa Fly like Painted Lady "Ebba"
 

2010-07-17

Windisle Indiana "Indy" blev BIS Veteran i Alfta, det var en nationell utställning.
Hon blev först BIR veteran och placerad i tik klassen som reserv, domare var Eva Liljekvist Borg och sedan gick hon hela vägen fram till BIS 1 i finalringen, domare som dömde finalen var Karl-Erik Johansson.
Jag är så stolt över min Indy.
Även Ebba och Skrållan var med, dom fick varsit 2:a pris.
Tack för all hjälp till min "kennelflicka" och fotograf, Carina.

Indy BIS Veteran

Windisle Indiana "Indy", BIS Veteran

foto: CarinaIndy

Indy´s nya priser.

foto: Carina


2010-06-25-26

Windisle Indiana "Indy" har nu en ny titel Veteran World Winner 2010. Hon vann på världsutställningen i Herning, Danmark. Jag är så stolt över min fina wheaten. Hon tycker det är så kul med utställningar och även jag tycker det är kul. Tack Stig för en sån underbar hund.

Även mina och Carinas Russkiy Toy ställdes ut och alla fick dom Very Good och Dexter och Nova slutade som 3:a i sin klass.

Indy VVVW 2010

Windisle Indiana "Indy"

foto: CarinaVeteran World Winner 2010

Indy´s nya priser.


2010-06-19

Bella Cosa Marlo´s Madicken "Mali" blev BIR och fick Cert i Bodö i Norge.
Domare var Culm Hasting från Irland. Även lilla Bella Cosa Sailing like Ballad "Cindi" var med i valpklassen och hon blev BIR valp på sin första utställning.
Cindi ställdes även ut på söndagen och blev BIR valp och BIS 3 på terrierspecialen.
STORT GRATTIS till er båda. Det är så roligt att det går bra för mina "norska" hundar.

Mali

Bella Cosa Marlo´s Madicken "Mali"Cindi

Bella Cosa Sailing like Ballad "Cindi"


2010-06-13

Även Allis, Bella Cosa Fly like Aurora har varit på utställning denna helg. Hon vann unghundsklassen och fick CK. Det var på Svensk vinnarutställning i Avesta. För två veckor sedan var hon i Eskilstuna och fick då HP. Roligt att det går så bra för Allis och duktiga handlern Sara. GRATTIS till er båda.

vannas

Bella Cosa Fly like Aurora "Allis"

 

 


2010-06-12

Utställning på hemmaplan denna lördag. Vi var i Vännäs på VBKK:s utställning.
Både Russkiy Toy och Wheaten ställs samma dag, det blir lite stressigt, men med Åsa, Johanna och Carinas hjälp så går allt smidigt. Det gick riktigt bra för oss.
På wheatensidan så visar Indy att hon fortfarande "räcker" till, hon blev bästa tik och BIM och jag hade ju anmält henne i veteranklassen och där blev hon BIR veteran och BIS reserv.
Zacke fick ett CK och Ebba fick ett HP.
På russkiy toy gick det också bra, min och Carinas Dexter fixade det även denna helg och fick sitt andra cert och blev BIR. Titiyo blev 2:a bästa tik med CK. Kalle en etta och Mira en tvåa.
Det var nästan storm denna dag, kolla in bilden på Dexter nu omdöpt till Windy, han blåste nästan omkull.

skog

Gapabo´s Gusar "Dexter", BIR och cert.

skog

Dexter alias Windy.

 

skog

Windisle Indiana "Indy" BIM, bästa tik och bästa veteran.

skog

Indy BIS reserv i Veteranklassen.


2010-05-22-23

Denna helg åkte vi till Sundsvall på utställning. Det var en inomhusutställning.
Indy var anmäld till veteranklassen och där blev hon BIM veteran men inte nog med det hon blev också bäst bland alla andra tikar och slutade som BIM totalt. Än kan hon gamla damen.
Skrållan, Ebba och Zacke ställdes också ut, men dom nådde inte riktigt fram men dom är bäst ändå, nästa gång så får ni certet :).

Certet på Russkiy Toy fick däremot Dexter och blev bästa hane ena dagen. Känns som om vi har satsat rätt där. Kalle blev bästa hane den andra dagen och hör och hämna Titiyo som brukar gå så bra, fick omdöme tjock (men jag kan nog hålla med lite grann så nu går hon på bantningskur, hihi)

Dexter

Gapabo´s Gusar "Dexter"Titiyo

Windisle Indiana "Indy"


2010-05-15--16

Nu har utställningssäsongen kört igång här uppe i Norr. Det varit dubbelutställning i Piteå.
Wheaten ställdes på lördagen på SKK. Ebba gjorde premiär och slog till och blev bästa juniortik med HP. Skrållan fick ett första pris och Indy gick i Veteranklass och blev 2:a i den klassen. Tyvärr inga bilder.

Russkiy Toy hade en tvådagars. Dexter gjorde sin premiär och blev bästa junior med HP. Titiyo blev BIR båda dagarna och Kalle blev BIM.

Härligt väder hade vi hela helgen, ryssvärmen hade kommit så vi klagade inte på vädret.

Dexter

Dexter med sitt första HP, ser ni att det hänger bakom honom.

 

 

 

Titiyo och Kalle

Titiyo BIR och Kalle BIM

 

 


 


2010-05-05

GRATTIS till Dexter som fyller ett år idag!! Liten kille blir stor.


2010-04-27

Nu är det födelsedag på Kennel Bella Cosa igen.
GRATTIS till Astridkullen som fyller 3 år idag.


2010-04-20

GRATTIS till Orkidekullen som fyller hela 3 år idag.
GRATTIS till Mira som fyller 2 år idag.
Grattis till ryssvalparna som fyller 3 veckor idag.
Ja som ni ser blir det mycket tårta idag.


2010-04-15

GRATTIS till Italienkullen som fyller hela 7 år idag. Nästa år går ni som veteraner.
Grattispussar från Lena med hela sin flock.

TitiyoSå här små var ni för 7 år sedan.


2010-03-30

Nu har Mira och Kalle fått Russkiy Toy valpar. Allt gick bra och Mira var så duktig. Två stycken små är det, en hane och en tik. Ni kan gå in på valpkullssidan, och följa valparnas utveckling.

We have now newborn Russkiy Toy puppies.
It is one male and one bitch. Parents are Mira and Kalle.
To see the puppies first 8 weeks look here.

vannas

Mira och Kalles nyfödda Russkiy Toy valpar.

 

 


2010-03-21

Nu har Kennel Bella Cosa fått ytterligare än Champion, denna gång är det Bella Cosa Waterloo "Zacke" som fick sitt sista cert i Norge, så nu är han Nuch. Han erövrade det i Harstad.
Stort grattis till matte Marianne och givetvis puss till Zacke.

vannas

Bella Cosa Waterloo, Obs bilden är från sommaren 2009.

 

 


2010-03-12

Bella Cosa Lamino "Abbe" har blivit pappa igen, hans fästmö och mamma är Leciha´s Secret Garden "Kenzie". Hela åtta valpar fick dom, fyra hanar och fyra tikar.
Stort Grattis till Kennel Jigme Up och lycka till med dom små.

TitiyoHär är dom alla åtta.


2010-02-21

GRATTIS till Fjärilskullen som fyller 1 år idag. Tänk vad tiden går fort. Ni börjar bli stora nu. Grattispussar från mamma Lizzie och Lena.


2010-02-18

GRATTIS till Designkullen som fyller 5 år idag. Hoppas ni får en god "korvtårta" idag!
Grattispussar från mamma Indy och Lena.


2010-02-14

Vi har fått utmärkelserna Årets Långhåriga Russkiy Toy 2009, både tik och hane.
Vi fick utmärkelserna på Russkiy Toy klubbens årsmöte 14 februari.
Titiyo blev Året Ryss 2009 och Kalle blev årets Ryss i motsatt kön. Tänk att vi har båda två hos oss. Utställningsåret avslutades på Stora Stockholm där Titiyo smet förbi dom andra med några poäng. Tack till alla ni som har hejat på oss och speciellt tack till Carina som har hjälpt mig så mycket med mina småryssar, både som handler, fotograf, "kennelflicka" men mest av allt till en trevlig utställningskompis och kompanjon.

Kalle

Luna´s Amulet Calvin "Kalle"Titiyo

Miliisin Titiyo "Titiyo"


2010-01-20

Min första lilla ryss fyller år idag. Titiyo blir hela 4 år. Hon börjar bli klok och förståndig.
Grattis min lilla stjärna.

titiyo Titiyo med sitt fina behäng, alltid fokuserad, kan jag ha godis?


2010-01-20

Bella Cosa Lamino "Abbe" har blivit pappa, hans fästmö och mamma är Whilizias Beauty Moments "Zelda". Åtta valpar fick dom, fyra hanar och fyra tikar.
Stort Grattis till Kennel Hubinettan´s och lycka till med dom små.


2010-01-11

Nu har Lizzie och Troys valpar kommit. Alla mår bra och Lizzie var jätteduktig vid valpningen och nu ligger hon hela tiden med valparna och tar hand om dom på bästa sätt. Tre killar och fyra tjejer blev det.
Intresserade är välkomna att höra av sig. Dom är leveransklara till början av vecka 10. Se mer info på valpkullssidan där ni kommer att kunna följa valpkullen.

Now we have newborn irish softocated wheaten puppies, look here.

valpar_2 valparLizzie med valparna


2009-12-12

Så har det varit Grand Finale på utställningssidan för år 2009. Detta år har verkligen varit vårat år.
Vi åkte ner till Stockholm för att få vara med på utställning på Stockholmsmässan och shopa hundsaker.

Min lilla Titiyo lyckades att bli BIR och i och med det fick vi gå in i Stora Ringen, det är en mäktig upplevelse, strålkastare och underbar julmusik.
Kalle blev 2:e bästa hane.
Roligt var att det var 20 st långhåriga Russkiy Toy anmälda.

Miliisin Titiyo was BOB in Stockholm and Kalle was second best male.

På wheaten så ställdes Indy för första gången ut i veteranklass, hon blev 4:e bästa veteran.
Bella Cosa Lamino "Abbe" placerade sig som reserv i öppenklassen. Det var hela 79 stycken wheaten anmälda.

Titiyo

Miliisin Titiyo, BIR.

 

 


2009-11-15

GRATTIS till alla i Englandskullen. Ni fyller 4 år idag!!


2009-11-07

Nu har kärlek uppstått mellan Troy och Lizzie. Dom tyckte mycket om varandra och nu håller vi tummarna att valpar föds i början på nästa år. Kolla på valpkullssidan.
Är ni intresserad av en valp så är ni välkommen att höra av er.

Irish softcoated wheatenpuppies are expected in the begining of 2010.

fjaril

Lekinviter just före parning.fjaril

Så här söt var Lizzies förra valp.


20091103

Indy fyller veteran idag. Hela 8 år är hon nu. Det kan man inte tro när man ser henne. Hon firades med ett berg av köttbullar.

en fin ros indy 8 år

En fin marsipanros
till födelsedagshunden

 

Indy med alla sina
köttbullar.

 


20091027

Har kollat patellan (knän) på Black Label "Doris" och allt var bra.Hon fick bedömningen 0/0 ua.


20091024-25

Nu har vi varit på en riktigt långresa, 200 mil ToR. Vi åkte till Tromsö i Norge och skulle prova för första gången att ställa ut i Norge. Och det gick ju riktigt bra.
På lördagen var det Tromsö hundeklubb som var arrangör och Skrållan, Mali, Shirley och Casper var anmälda. Skrållan och Mali fick första pris, BC Chinatown "Shirley" fick CK och blev 4:e bästa tik.
BC Fly Like Appollo "Casper" gjorde utställningdebut i valpklass och han slog till och blev
BIR valp. Grattis till hans familj!

På söndagen var det Internationell utställning, NKK stod som arrangör och det var nu man kunde vinna StorCert och vilken dag för Kennel Bella Cosa.
Windisle Indiana "Indy" blev BIR och fick då tre nya titlar, Nuch, Norduch, Intuch. Och hon blev dessutom placerad som BIG 4. Hon är nu klar att gå in i veteranklassen om några dagar.
BC Marlo´s Skrållan fick CK och blev 4:e bästa tik. Shirley fick CK och Mali ett första pris.

På Russkiy Toy blev Miliisin Titiyo även hon BIR och fick två nya titlar, Nuch och Norduch.
Kalle var också med, han fick ett första pris.

Vilken helg! Vi kommer gärna tillbaka till Norge och tack till alla mina valpköpare, busskompisar, och trevliga andra wheatenägare som gratulerade och hejade på oss i finalringen. Det blev en vinstbakelse på måndagen.

Russkiy Toy Miliisin Titityo has two new titels, NUCH and NORDUCH, she went BOB in Tromsö in Norway on a internationell show.

Indy   indy  

Windisle Indiana "Indy" BIR,
Nuch, Norduch. Internationell Champion

  Indy BIG 4  
Titiyo   Casper  

Miliisin Titiyo BIR
Nuch och Norduch

 

BC Fly like Appollo "Casper"
BIR valp

 
Skrallan   Mali  
BC Marlo´s Skrållan
4:e bästa tik, CK
  BC Marlo´s Madicken "Mali"
 

2009-10-17

Det har varit utställning i Strängnäs, det var terrierklubben som var anrrangör.
Bella Cosa Fly like Aurora "Allis" ställdes där i valpklass 6-9 månader och hon blev BIR valp. Handler var Sara och hon gjorde ett mycket bra jobb.
Sedan så ställde även Bella Cosa Lamino "Abbe"´s son och dotter ut i valpklass 4-6 månader och dom blev BIR och BIM valp och Chailo blev även placerad som BIS 5. Dom hör hemma hos Kennel Conors och Love är deras mamma. Stort Grattis till er, kul att Abbes avkommor ser fina ut.

Allis

Bella Cosa Aurora "Allis"

Chailo

Conor´s Guybrush Threewood "Chailo"


20091003--04

Nu har vi varit i Timrå och Sundsvall på utställning. Russkiy Toy hade en tvådagars och Wheaten en dag.
Luna´s Amulet Calvin "Kalle" blev BIR på lördagen och BIM på söndagen. Titiyo ställdes bara på söndag och hon blev BIR. Goldstandard av Madeleine "Mira" fick CK båda dagarna och blev 2:a bästa tik på lördagen och 3:a bästa tik på söndagen. Bella Cosa Stella Nova ställdes bara på lördagen hon fick ett 1:a pris. Det går bra för oss med våra småryssar.

På wheaten så GRATULERAR vi stort till Bella Cosa Waterloo "Zacke" som fick CERT, nu har han två cert, behöver bara ett till.
Windisle Indiana "Indy" blev bästa championtik och kom 2:a bästa tik.
Med var också Skrållan, Nala, Samson dom gjorde bra ifrån sig och deras mattar var jätteduktiga och visade sina hundar snyggt. Tack för trevligt sällskap.

Bir och Bim cert Zacke Samson

BIR och BIM Russkiy Toy........BC Waterloo får sitt cert....Samson med matte Eva
Titiyo och Kalle, så små så dom
syns nästan inte.


20091001

Har kollat patellan (knän) på Bella Cosa Stella Nova "Nova" och allt var till belåtenhet. Hon fick bedömningen 0/0 ua. Nova var riktigt duktig och charmade veterinären som var mycket duktig att ställa sig in hos lilla Nova.


20090927

Bella Cosa Sterling Tiger "Samson" har varit på klubbmästerskaptävling i Agility.
Samson och Eva vann agilityklass 1 utan fel eller tidstillägg och Håkan ville inte vara sämre så dom gick och vann hoppklass 1. Samson blev också utsedd till årets debutant i Timrå Brukshundsklubb.
STORT GRATTIS till er och superkul att "mina" hundar även går bra på annat än utställning.
Fortsatt Lycka till!!

Samson Samson Eva och Samson vid prisutdel.


20090911

Skogspromenad med Carina och hundarna. Vi är inte bara på hundutställning utan jag gör en hel del annat med mina hundar. Idag var det en underbar höstdag och vi drog iväg till skogen för att gå på långpromenad. Carina trollade fram gofika när vi kom tillbaka och vi gick upp på lilla berget och fikade.

skog

Väntar fint på fika.
Från vänster, lilla Dexter, Mira, Indy, Nova, Kalle, Titiyo.

skog

Smörgås a´la Carina.

 

skog

Kalle vilar på fikabagen.

skog

Indy i ljungen.


20090905-06

Så var det dags för en intensiv utställninghelg igen. Både i Norge och i Sverige har det ställts ut Bella Cosa hundar.
På wheatensidan så blev BC Chinatown "Shirley" BIM i Ballangen, Stort grattis till er! Detta år har varit ett mycket bra år för Shirley som har gjort fina resultat.
I Högbobruk var det dubbelutställning. Lördagen var det rasspecial, Norrlands Guld, inoff.
Systrarna Ebba och Allis ställdes i valpklass, dom blev 2:a och 3:a bästa valp. Dom är från min senaste kull. Dom var mycket duktiga och deras handler gjorde ett bra jobb. Även BC Marlo´s Skrållan ställdes, hon fick ett första pris.
På söndagen var det SKK utställning, då var bara Ebba med, hon blev 3:a bästa tik valp med HP denna dag. Skrållan fick även denna dag ett första pris och blev placerad som nummer 4:a i öppenklassen. BC Lamino hade åkt upp från Uppsala och även han fick ett första pris och fyra i öppenklassen, som vanligt är han alltid lika positiv och lättställd. Sedan fick jag även se en liten människovalp, Leo, Det är Abbe´s nya familjemedlem, supersöt.

Russkiy Toy ställdes också ut, det blir lite stressigt när man har två raser men med lite hjälp så går det bara bra. Tack valpköpare och delägare som var med, det är så roligt att ni vill vara med.
Men hur gick det nu, jo,
Lördagen så var det SDHK som var arrangör, Titiyo blev BIR, Mira 2:e bästa tik med CERT, Nova fick HP. Kalle "bara" ett första pris. Så är det när man är ensam, det är nästan så att domaren blir hårdare då, men men på söndagen gick det bättre då fick Kalle CK och blev BIM.
Titiyo fick "bara" ett första pris denna dag men Mira fick ännu ett CERT och blev BIR denna dag.

This weekends showresult from Högbo on Russkiy Toys:
Miliisin Titiyo BOB on saturday
Luna´s Amulet Calvin BOS on sunday
Gold Standard af Madeleine, 2Xcert and BOB on sunday
Bella Cosa Stella Nova HP on saturday

Shirley abbe
BC Chinatown BIM i Ballangen BC Lamino i Högbo
skrållan, allis, ebba johanna och ebba
Här busar Skrållan, Ebba och Allis i Högbo Johanna med Ebba
Mira och Kalle dexter

BIR och BIM i Högbo på söndagen,
Mira och Kalle

En mycket trött Dexter efter dagens utställning. han var med för att se och lära.

 


20090902

Kennel Bella Cosa´s valpkurs har börjat. Valpkurs ingår när man köper valp av mig. Sedan tycker jag det är trevligt att få träffa "mina" valpar igen.


20090815-16

Nu har Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba" gjort utställningspremiär.
Det gick mycket bra och hon visades proffsigt av Johanna.
På lördagen var det Terrierklubben som hade utställning i Skellefteå, domare var Dominic Harris från Irland. Ebba blev BIR valp 4-6 mån, och placerades sig också i BIS finalen som nummer 4:a
På söndagen så var det en inofficiell utställnig i Bjurholm och favorit i repris, BIR valp och BIG 4:a.
Även Bella Cosa The London Eye "fanny" var med på lördagen hon fick ett första pris, fint visad av Eva. Nu väntar vi bara på att Fanny ska börja löpa för då ska hon paras.

 

ebba

Bella Cosa Fly Like Painted Lady "Ebba"
BIR valp och BIS 4:a
fanny

Bella Cosa The London Eye "Fanny"


20090802

Bella Cosa Marlo´s Madicken har nu fått sitt första cert och blev också BIR.
Detta var i Norge, Lofoten. Domare var Dominic Harris.
STORT GRATTIS till er och fortsatt Lycka till!

Mali har också fått resultat på sina höfter, bästa resultat, HD A och även AD ua.

Här är en länk till hennes egen hemsida http://www.frmali.piczo.com/?cr=5

mali

Bella Cosa Marlo´s Madicken "Mali"


 

 


2009-07-24

GRATTIS till alla i läskedryckskullen. Ni fyller hela 9 år idag!!


2009-07-18--19

Nu har vi varit och provat lyckan i Finland. Vi var på utställning i Oulo. Internationell utställning i två dagar. Indy, Titiyo och Kalle hade vi med oss. Även Carina och Tomas följde med för vi skulle hämta hem deras nya lilla rysshane, se längre ner. Trevlig sällskap! Våra killar luktar både gott och är trevliga. Tack ska ni ha.

Lördagen var våran dag.
Windisle Indiana "Indy" fick det jag ville ha på henne, CACIB och dessutom blev hon BIM. Det finns bara en Indy och hon är min, puss på dig.
Sedan ställdes även Bella Cosa Marlo´s Madicken "Mali", hon fick första pris och blev 4:e bästa tik i öppen klassen, snyggt visad av matte Lill Wenche.
Miliisin Titiyo hoppades jag skulle bli Fiuch och visst blev hon det, BIM, cert och FIUCH
Luna´s Amulet Calvin "Kalle" fick ERI, CK och blev andre bästa hane.
På söndagen så lyckades Titiyo bäst av de tre, hon blev BIM även denna dag med Cacib.

Russkiy Toy:
Such Miliisin Titiyo has now got the titel FIUCH, she was BOS and got cc/cacib in Oulo.
Luna´s Amulet Calvin got CK and 2:e best male.

 

titiyo

Such Fiuch Miliisin Titiyo


indy cacib

Windisle Indiana "Indy" BIM och CACIB


2009-07-17

Vi har varit och hämtat en ny liten Russkiy Toy. En fin liten kille som vi hoppas mycket på.
Han heter Gapabo´s Gusar och kommer från Kennel Gapabo´s i Finland.
Vi äger honom ihop med Carina som även har Kalle, det är ju roligare att vara två om alla framgångar, lite avundsjuk är jag nog att Carina med familj ska ha honom. Men jag får ju vara med lite grann på honom iallafall, kanske får jag låna honom någongång. Ni får nog se mer av honom i framtiden.

Kolla Carina´s egna hemsida http://www.russkiy.dinstudio.se/ med både Kalle och Gusar.

Thank you very much Ganga and Pasi for a lovely male, he was so good on his trip to Sweden.

carina och gusar

Carina med sin nya valp, kärlek på en gång.
Han har redan visat ett underbart temperament.


Gusar

Gapabo´s Gusar, hur söt får man vara!


2009-07-04

Bella Cosa Chinatown blev 3:e bästa tik i Piteå. Etta i championklassen med CK.
Bella Cosa Marlo´s Birk fick ett första pris och placerade sig som reserv i öppenklassen.
Det var en internationell utställning som arrangerades av SNKK.


2009-06-28

Bella Cosa Chinatown har blivit först ut att bli dubbelchampion. "Shirley" blev svensk champion i Gällivare och därmed är hon nu både norsk och svensk champion. Stort GRATTIS till Elin med familj.


2009-06-13--14

Nu har det varit dubbelutställning i Vännäs, det är ju på hemmaplan för oss.
På lördagen var det en internationell utställning och för mina wheaten gick det jättebra men för ryssarna gick det sämre.
Bella Cosa Waterloo "Zacke" blev bästa hane och BIM, han fick cert och cacib, stort grattis till Marianne som äger honom och lycka till i framtiden.
Bella Cosa Lamino blev andre bäste hane och reservcacib, den eviga tvåan om certet men kul att två av min uppfödning stod längst fram av hanarna.
På tikarna blev Bella Cosa The London Eye "Fanny" 3:e bästa tik, väldigt välpresenterad av matte Eva.
Sedan blev Bella Cosa bästa uppfödare och Indy´s grupp blev bästa Avelsgrupp.Tack alla mina fodervärdar och valpköpare som ställer upp och visar våra grupper. Utan er går det ju inte, kram till er alla!

vannas

Bella Cosa Waterloo, BIM, cert och cacib.

 

 

 

vannas

BIR uppfödare.
Zacke, Lizzie, Abbe; fanny

vannas

BIR avelsgrupp, BIS reserv.
Indy med sina avkommor, Zacke, Lizzie, Abbe; Fanny

På söndagen var det Bella Cosa Lamino som placerade sig bäst av Bella Cosa´s hundar, han blev 3:e bästa hane med CK. Han visar att han håller hög kvalite och placeras sig ofta i hanhundsklassen men vill inte riktigt nå ända fram, men vad gör väl det, trevligare hane finns inte, snäll och go och viftar alltid på svansen. Vi gick aldrig in i uppfödargruppen eller avelsgruppen eftersom regnet stod som spö i backen och domaren föredrog inte den irländska pälstypen, så det var ingen ide för oss.

Däremot så tog vi hem allt på Russkiy Toy på söndagen. Det var hela 8 stycken ryssar anmälda och mina hundar stod som BIR och BIM, Titiyo blev Bir och Kalle blev Bim men roligast var nog att min egen lilla Nova, Bella Cosa Stella Nova, precis 9 månader fick sitt första cert, 2:e bästa tik och Mira blev 3:e bästa tik. Alla mina ryssar fick CK, känns kul att dom håller hög kvalite.
Eftersom det gick så bra blev jag en handler för lite på tiksidan så snabbt fick man engagera Oscar som proffshandler, han visade Titiyo på ett utmärkt sätt, hon vann ju!! Tack Oscar.

Such Miliisin Titiyo BOB and Jww-08 Such Luna's Amulet Calvin BOS. Bella Cosa Stella Nova catch her first cc/cert only 9 month old and was 2:e best bitch. Gold Standard af Madeleine "Mira" was 3:e best bitch with CK. This was on a show in Vännäs, VBKK. So all my Russian was on the top!

ontek

BIR och BIM i Vännäs, Titiyo och Kalle.
ontek

Bella Cosa Stella Nova "Nova",
har fått sitt första cert.

Bilder tagna av min egen "hov"fotograf Carina.


2009-05-25

Gold Standard af Madeleine "Mira" har varit och kollat patella (knäleder) och allt var perfekt.
Hon fick resultat 0/0. Det känns jätteskönt eftersom hon är en tik med kanontemperament som nu kan gå i avel, men hon måste få hinna bli lite äldre först, min lilla "rödräv".


2009-05-23

Bella Cosa Lamino "Abbe" blev andra bästa öppenklasshane med CK på Österbybruk.
Grattis till Abbe och Emma till den fina kritiken.


2009-05-18-19

Bella Cosa Lamino "Abbe" har blivit pappa hans snygga tjej och mamma är Fehér Macko Crazy Little Thing "Love". Hela nio valpar fick dom.
Valparna finns att tinga på Kennel Conor's
Stort Grattis till Kennel Conor's till den stora kullen och lycka till med dom små.

mira Love och Abbes valpar.


2009-05-16

Denna dag var det bara ryssarna som skulle ställas på SNKK. Vi tog hem allt, (lite skryt) se alla rosetter. Titiyo BIR och Kalle BIM. Mira tog sitt första Cert så huxflux blev hon snygg igen, konstigt det här med utställningar. Nova blev BIR valp idag igen.
Vill passa på att tacka Carina för all hjälp och Sören för fin markservice utan er hade jag aldrig hunnit med allt.

Such Miliisin Titiyo BOB and Such Luna's Amulet Calvin BOS. Gold Standard Af Madeleine got her first CC and Bella Cosa Stella Nova went BOB puppy. This was on a show in Piteå, SNKK.


16-5

Helgens skörd!

bir och bim

BIR och BIM. Dom är så små så att dom syns nästan inte, hihi, men dom står precis framför oss.

 

mira

Mira's första svenska Cert, 2:a bästa tik, endast slagen av Titiyo

Bella Cosa Stella Nova "Nova".
BIR valp två dagar i rad, bra jobbat lilla gumman.


20090515

Hela denna helg var det utställning. Lördagen visades Wheaten på SNKK och Russkiy Toy på Dvärghundsklubben. Det blev en stressig dag men ack så trevlig.
På Wheatensidan gick Indy bäst hon blev 3:e bästa tik men det som var roligast var att Bella Cosa Marlo's Birk "Malte" var så duktig när domaren kände och klämde på honom, han har haft svårt för detta tidigare. Sedan fick Bella Cosa Marlo's Skrållan ett rött band idag.

På SDHK så fick vi en SVENSK CHAMPION, Luna's Amulet Calvin "Kalle" fick till det på hans första utställning efter 2 års ålder, han fick Cert, BIR och SUCH titlen är hans. Mira fick en tvåa men lilla Nova blev BIR valp.

Luna's Amulet Calvin is now Swedish Champion and Bella Cosa Stella Nova went BOB puppy on her first real show.

kalleLuna's Amulet Calvin "Kalle" SUCH, jiippee!!

malte

Bella Cosa Marlo's Birk "Malte"

skrallan

Bella Cosa Marlo's Skrållan


2009-05-10

Har nu uppdaterat valpkullsidan med Fjärilskullen. Alla har också lämnat rapporter på att allt går bra i deras nya hem. Jag har sån tur som alltid får så duktiga valpköpare. Fortsatt Lycka till!


20090503

Vi har varit på utställning i Skellefteå, Terrierklubben hade en nationell utställning.
Bella Cosa The London Eye "Fanny" fick bästa resultat, CK och placerad som BT-4.
Bella Cosa Marlo´s Skrållan fick ett första pris i sin debut i öppen klassen, just fyllda två år.
Windisle Indiana blev 2:a i Championklassen.
Trevlig dag hade vi, tack för trevligt sällskap.

ontek

Bella Cosa The London Eye "Fanny"


ontek

Bella Cosa Marlo´s Skrållan


2009-04-27

GRATTIS till Astridkullen som fyller 2 år idag. Ni är precis en vecka yngre är Orkiderna men nu har även ni uppnått vuxen ålder, hela 2 år.
Grattispussar från mamma Marfa och Lena.


20090426

Nu har alla valpar flyttat, det känns tomt. Men med nya underbara valpköpare så känns det ändå bra. Har fått rapporter från alla och det går så bra. Dom sista som åkte var två killar som flyttade till grannlandet Norge, har fått lite bilder från dom , se här nedan.

fjaril

Casper och Ludde åker bil tillsammans till Norge. En liten tur på 90 mil, men dom var så snälla så.

fjaril

Casper har nu funnit sig tillrätta i sitt nya hem. Men han får svårt att komma under bordet när han blir lite större. Hoppas på att få ny bild då för att få se hur det ser ut :).


2009-04-20

GRATTIS till Orkidekullen som fyller 2 år idag. Nu hoppas jag ni får ett gott ben idag!
Grattispussar från mamma Indy och Lena.


2009-04-18

Det var Kennel Bella Cosa dag i Norge idag. BIR och BIM i Harstad.
Bella Cosa Chinatown "Shirley" blev BIR och fick cert och cacib och hon blev därmed färdig NORSK CHAMPION!! Hon blev sedan också placerad i gruppfinalen som BIG-3.
Grattis till hela Shirleys familj.
Bella Cosa Waterloo "Zacke" blev BIM och fick cert och cacib, bara ett kvar nu. Grattis till hela Zackes familj.
Zacke och Shirley är syskon från Englandskullen.

Det var en internationell utställning.
Domare var en svensk, Karl-Erik Johansson. 14 stycken anmälda wheaten.

Mycket stolt uppfödare är jag nu. Men utan mina duktiga valpköpare är inte detta möjligt, tack så mycket för att ni tar hand och visar era fina hundar så bra.

bir_bim_harstad

BIR och BIM i Harstad
Bella Cosa Waterloo "Zacke" Bim, till vänster och Bella Cosa Chinatown "Shirley" Bir, till höger.


2009-04-15

GRATTIS till Italienkullen som fyller 6 år idag. Tänk vad tiden går fort. Hela 6 år är ni nu. Fortfarande lika full fart på även om ni är mycket klokare. Era hussar och mattar bakar väl en god korvtårta idag, det är ni värda.
Kramar från uppfödaren Lena med hela sin flock.


2009-03-29

Nu har Mira och Nova varit på sin första utställning. Det gick väl si så där, resultatmässigt gick det jättebra, men det där med att gå i ring måste vi nog öva på många timmar till innan vi blir lika duktiga som som stora hundarna. Men vi är ju inte så stora ännu. Vi hade åkt på en inofficiell utställning i Nordmaling. Mira blev BIR och fick HP. Nova blev BIRvalp och även hon HP. Tack Maria och Carina för trevligt sällskap och glada hejarop!


2009-03-28

Nu har valparna hunnit bli hela 5 veckor.En lovande hanvalp finns ännu kvar att tinga. Mycket framåt och trevlig. Gärna till någon som är utställningsintresserad. Men det viktigaste är att ni är trevliga och har tid till att ta hand om en valp.

fjaril

Sitter här och väntar.

fjaril

Jag har en söt tunga!


2009-02-21

Nu har Lizzie och Rufus valpar kommit. Alla mår bra och Lizzie var jätteduktig vid valpningen och nu ligger hon hela tiden med valparna och tar hand om dom på bästa sätt. Tre killar och tre tjejer blev det. Bättre fördelning kan man ju inte få.
Intresserade är välkomna att höra av sig. Dom är leveransklara till slutet av vecka 16. Se mer info inom kort på valpkullssidan där ni kommer att kunna följa valpkullen.


20090218

GRATTIS till Designkullen som fyller 4 år idag. Tänk vad åren går fort. Kramar till er alla.


20090214

Miliisin Titiyo och Lunas Amulet Calvin "Kalle" är nu ögonlysta. Det gick bara bra. Dom fick Ua båda två. Tycker det kan vara intressant och se vad denna "nya" ras har för hälsostatus. Eftersom vi inte vet så mycket om rasen och att den är relativt ny så kan det vara bra att göra vissa hälsokontroller. I Finland är det dock krav på ögonstatus så där kan man hämta lite statistik.

Miliisin Titiyo and Luna's Amulet Calvin, "Kalle" have done Eye Examination, everything was OK.


20090129

Nu har vi varit och gjort ultraljud på Lizzie och visst blir det wheatenvalpar här på Kennel Bella Cosa om en månad. Rufus gjorde ett bra jobb på Annandagen. Vi såg flera fosterblåsor så det blir nog några stycken. Ska bli roligt och intressant och se vad denna kombination ska ge. Lizzie och Rufus passar väldigt bra ihop och båda har mycket trevligt temperament.
Sedan är båda röntgade med bästa resultat =A höfter. Det är något man ska ha koll på när man har tänkt köpa en wheatenvalp. Kolla så att föräldradjuren är röntgade och att dom har antingen A eller B höfter, då är dom frisk i sina höfter.
Jag har några valpar tingade redan men det räcker nog till några fler för det såg ut att vara "ganska många" därinne. Välkommen att höra av er!

Irish soft coated wheatenpuppies is coming in the end of februari on Kennel Bella Cosa, please clique on valpkullar to see the parents.

Lizzies valpmage.

Lizzie själv som liten valp, hur söt som helst!


 

 

 
     
 
Copyright 2004 Kennel Bella Cosa ®