Startsida  
  Presentation  
  Wheaten -
Russkiy Toy
 
  Aktuellt  
  Våra hundar  
  Valpkullar  
  Länkar  
  Gästbok  
  Kontakta oss  
     

   
 
     
 

Valpkullar - Sailingkullen- Född 2010-01-11

2010-03-15

Alla valpar har nu flyttat till sina nya hem. Jag har sån tur som får så trevliga valpköpare, allt kommer att gå bra för alla valpar och jag hoppas att ni skickar många bilder och berättar hur det går.


8 veckor
Nu har dom blivit 8 veckor och dom första har redan börjat flytta hem till sina nya familjer.
Min veterinär var här och vaccinerade och chipmärkte alla valpar och det gick bra, alla var så duktiga så.
Denna kull har fått temat segling - Sailing, detta för att mamma LIzzie brukar segla mycket med sin famlij på sommaren. Dom är alla döpta efter fina segelbåtar.
Det är en mysig tid som väntar er även om det blir lite jobb från början och passa på dom små. Lycka till alla Sailingvalpar! Och var nu snälla. Puss på er alla.

sailing

Bella Cosa Sailing like Ballad heter jag.
Visst är jag söt!

sailing

sailing

Här sitter vi och väntar på våra nya familjer.

sailing

Nu ska vi se, är det något kul där nere.


7 veckor
Äntligen lite mildare väder så att valparna kan få vara ute lite mera. Dom trivs att få springa ute på våran gård i snön. En del har provat att åka snöskyffel. Det tyckte dom var kul.
Jag tränar dom mer och mer att stå fint på bord och dom börjar bli riktigt duktig. Idag har min egen fotograf Carina varit här och vi har tagit fina uppställningsbilder, tack för hjälpen! Det är nu bara en vecka kvar innan dom första valparna börjar flytta, känns lite tråkigt för det är så mycket man vill hinna göra med dom små.
Vi ses om en vecka igen.

sailing

Undra vad detta är för rolig grej som sticker upp ur snön.

sailing

sailing

Skönt att mamma är med, hon är rolig att busa med.

sailing

Här får vi åka snöskyffel, fortare!!!


6 veckor
Nu har valparna hunnit bli 6 veckor och valparna har nu börjat bli små personligheter. Dom är ute med oss i köket varje dag och lekarna blir lite vildare och vildare. Men dom ska ju lära sig lek och att "bråka" med sina syskon. Min lilla Nova (russkiy toy) tycker dom är superroliga att leka med och hon är verkligen en bra lektant. Dom ska snart få sin första klippning, den brukar inte bli så stor utan lite kinder, öron och bakparti. Att kamma dom går bra dom tycker det är skönt och mysigt när dom får vara själv en liten stund. Det finns fortfarande en valp kvar att tinga, finns det någon som är intresserad så är det bara att höra av sig. Tidigaste leveransdag är om två veckor, den 8 mars.

sailing sailing
Här är Nova med valparna. Just här håller hon bara koll på vad dom hittar på.
Skön sittstil, men så är jag mätt också.
sailing sailing
Jag börjar bli lite trött, blicken har stannat, snart kommer jag att somna.
Ursäkta brorsan men jag ligger under dig.
sailing sailing
Man kan använda matskålen som säng också, eller?
Hela gänget!

5 veckor
Nu börjar det hända mer och mer för valparna. Dom får vara med oss i köket och det innebär större yta att jaga runt och busa på. Får också då vara med alla mina andra hundar. Dom har också fått prova på att vara ute men än så länge är det så kallt så det blev bara en kort stund. Men dom tyckte det var roligt att spring på snön och busa. Fler och fler gånger hamnar dom på klippbordet och ska lära sig STÅÅÅ. Det går framåt även om dom har lite svårt att stå still. Det är så kul att sitta och iakta dom nu när det börjar bli lite mera fart på dom.
Vi ses nästa vecka igen!!

sailing

Här är vi ute med våra snälla lill-matte.

sailing

sailing

Jagar min egna skuggbil, kul!

sailing

Har smittit ut och är själv med min mamma. Har du ett ben, får jag smaka?

sailing

Skön sovstil efter en händelserik dag.


4 veckor
Nu har dom hunnit bli fyra veckor. Dom har nu fått en valphage så nu är det nya saker att upptäcka. Det var stort typ en minut, sedan var det full rulle på dom.
Dom har börjat äta riktig mat även om mamma Lizzies mat är huvudfödan än så länge.
Dom har ännu inte fått några tänder så det är fortfarande mysigt att få pussar av dom.
Fler och fler kommer på besök och det är bra, för då blir dom van med olika människor, inte bara vi som bor här i huset..

sailing

Precis nyinflyttad i våra nya valphage.

sailing

sailing

Brottningslek med alla på en gång.

sailing

Här äter vi alla mat.


3 veckor
Nu har valparna hunnit bli 3 veckor och valparna har börjat upptäcka sina syskon. Dom försöker att leka med varandra, dom viftar på svansen och skäller, jaja skälla det låter lite ynkligt ännu. Alla mår bra och dom är fortfarande mycket lugna. Men det märks att dom blir mer och mer livliga. Dom "springer" runt i valplådan och dom är mer social nu. Går gärna fram till kanten och kollar in vad man håller på med. Dom första valpköparna har också fått kommit på besök. Det finns fortfarande en valp kvar att tinga.

sailing sailing
Hallå! Vad finns här ute? Snart kan jag smita. Jag är också nyfiken, vad gör du där ute.
sailing sailing
Här är det bus med alla syskon. Mera brottningslekar.
sailing sailing
Men vi kan mysa också. Skön sovstil, trött efter all lek.

2 veckor
Det börjar bli lite mera rörelse i valplådan nu. Valparna har öppnat sina ögon och alla provar på att resa sig upp och gå. Om än mycket vingligt. Dom har också fått sitt första avmaskningsmål. Man brukar avmaska valparna 3-4 gånger innan dom flyttar från uppfödaren. Har också klippt deras små klor, det gick fort för dom låg bara snällt på rygg och sov, hihi, det blir nog svårare nästa gång då dom är lite äldre. Alla har dubblat sin vikt en del till och med tredubblat sin vikt sedan dom föddes så Lizzie har bra med mat till sina små.
Vi ses nästa vecka.

sailing
Lizzie som tålmodigt ligger med sina valpar,
det börjar bli lite trångt i "valpbaren"

sailing
sailing
Här är killarna, snällt av brorsan att ställa upp som huvudkudde.
sailing
Här ser ni tjejerna
.

1 vecka
Nu har valparna hunnit bli en vecka. Alla mår bra. Lizzie har bra med mat och dom ökar stadigt i vikt.
Ännu så länge märker man inte av dom så mycket utan dom äter och sover hela tiden. När man tar upp dom en liten stund så tycker dom det är varmt och skönt och kurar ihop sig i våra händer. Det vita som ni ser på valparna är min märkning på dom så jag kan hålla i reda på vem som är vem.
Ännu så länge har dom inte öppnat sina ögon, det brukar dom göra vid 2 veckor, vi ses då.

sailing

Det är lite mera rörelse nu.

sailing

En liten som ligger i Fridas hand.


Precis nyfödda
Nu har valparna kommit. Lizzie tog några extra dagar på sig innan hon började valpa. Allt gick bra och Lizzie och valpar mår bra. Första valpen föddes 18:30 på kvällen och sen kom dom en efter en i jämn takt. Sista valpen är född 23:10.

Kullen är mycket jämn. Den minsta väger 240 gr och den största väger 280 gr. Det blev tre hanar och fyra tikar.

Just nu går tiden åt till att bara ha det lugnt och skönt. Lizzie är duktig och ligger med sina valpar hela tiden. Alla valpar är tysta och tillfreds, dom har redan ökat i vikt.

Lizzie får god mat och friskt vatten hela tiden. Snabba rastningar, Lizzie lämnar gärna inte sina valpar någon längre stund precis som det ska vara.

Åter till valpkullssidan  

 
     
 
Copyright 2004 Kennel Bella Cosa ®