Startsida  
  Presentation  
  Wheaten -
Russkiy Toy
 
  Aktuellt  
  Våra hundar  
  Valpkullar  
  Länkar  
  Gästbok  
  Kontakta oss  
     

   
 
     
 

Valpkullar - Pionkullen- Född 2011-01-28

8 veckor
Nu har dom blivit 8 veckor och två stycken har redan flyttat. Det känns lite sorgligt men man vet ju att den dagen kommer.
Denna vecka som gått har vi varit till veterinären och tagit spruta och blivit valpbesiktigade. Allt gick bra hos veterinären, hon var så snäll även om det gjorde lite ont när hon chipmärkte oss.

Vi har fått in bra rutiner nu, medan Lena städar så får vi vara ute och leka, sedan blir det mat. Sova en liten stund, mat igen. På eftermiddagen så får vi busa ute i köket med dom andra hundarna, då blir vi trött, så då är det sova igen och sedan mat.
På kvällen kommer det oftast många människor som vill träffa oss och det tycker vi är kul. Men klockan 21.00 är det mat igen och sedan är det god natt!

Lycka till nu alla mina trevliga valpköpare och ta väl hand om eran valp. Många av er får jag ju träffa på valpkursen.
Och alla valpar i pionkullen var nu snälla i era nya familjer, puss på er.

pion
Passar på att bita Indy i svansen, lite bus måste man ju få göra.

pion

Sockersöt!

pion

Kommer våra nya famlijer snart, vi väntar med spänning.

8v

pion

Här hämtar den första familjen, det är Miley som flyttar till Eva och Peder, Lycka till!

pion

Efter lek blir man trött, hur man sover har ingen betydelse.


7 veckor
Denna vecka har det hänt jättemycket hos valparna.
Vi har hunnit med att åka bil ett par gånger. Varit hemma hos Eva och Peder och fått prova på nya miljöer. Vi är utomhus varje dag en liten stund.
Är även ute i köket varje dag och busar så det står härliga till.
Där får vi träffa husets andra hundar och få lära känna både stora och små hundar. Mira tycker dock dom är lite för vilda men dom får iallafall nosa på henne.
Vi har gjort ett valptest och tyckte vi såg många bra egenskaper hos dom små. En sak är då säkert att främmande personer var bara kul och snabbt var dom framme och tog kontakt. Och den farliga stora bollen kunde man ju leka med, hur kul som helst.
Vi ses vi nästa vecka, då börjar några av oss flytta hem till våra nya familjer.

pion pion
Här är vi i köket och busar, en rolig korg som man kan hoppa i och ur. Mamma Fanny håller koll på oss, går det för vilt till så säger hon åt oss att lugna ner oss.
pion pion
Här träffar vi mormor Indy. Hon är en dam som vi har respekt för. Mysigt skägg har hon, vi provbiter bara lite. Här får vi träffa Mira, vi är lika stora, fastän hon är vuxen. Mira tycker inte det är lika kul som valpen, men hon låter dom lukta i allafall.
pion pion
Här ser ni delar av valptestet. Man kollar hur många "besök" dom gör hos dom olika främmande sakerna. Men trött blir man efter en dag fylld av nya äventyr.

6 veckor
Nu har dom fått varit ute för första gången och det tyckte dom var kanon. Snön var lite konstig från början men snabbt så förstod dom att det var ganska kul att få lite större ytor att springa och busa på. Vi har också haft besök av grannflickorna Olivia och Fanny. Jag tycker det är så bra att valparna får träffa många olika människor, små som stora.
Mera lek och bus är det nu också och ibland går lite lite väl vilt till tycker mamma Fanny. Då hoppar hon in hos sina små och tar tag i den som hon för tillfället är busigast, det är faccinerande att se hur valparna lyder sin mamma. Hon är vänlig med bestämd och när hon fått som vill så kan hon gärna lägga sig och leka en stund med dom själv.
En liten kille letar fortfarande på ett hem att få flytta till om 2 veckor, välkommen att höra av er om ni är intresserad. Vi ses om en vecka igen!

pion
Alla valpar är nyfikna på Fanny och Olivia.

pion

Snälla Olivia har bäddat in mig i sin tröja, mys!

pion

Sitter och solar ute på altanen, försöker sitta och se snygg ut.

8v

pion

Vad är detta för vitt? Kul är det iallafall.

Lek med våran mamma, vi är överallt.


5 veckor
Nu har valparna hunnit bli 5 veckor och det innebär mera bus och rörelse, hoppas på varmare väder så att dom kan få vara ute korta stunder snart.
Dom äter nu valpmat 4 gånger per dag och dom har fått en stor matskål så att alla ryms. Man ser nu att dom är olika individer och man märker vilka som är tuffast och vilka som är mest keliga. Alla har en bra inställning till livet och dom är mycket nyfikna.
Har börjat ställa dom på klippbordet och lär dom stå fint, haha, det går lite si och så med det men snart ska dom nog vara duktiga på det också. Kammen har också kommit fram, är man en wheaten ska man vänjas i tid att det är mycket pälsvård.
Titta och njut på dom små och så ses vi nästa vecka.

pion pion
Nu är det betydligt mera bus, men tjejerna försöker sova och pojkarna försöker väcka dom.. Jag lär mig apportera tidningar. Måste ju kunna hämta husses tidning i brevlådan.
pion pion
Kollar om det finns några tänder och visst känner man några små. Matskålen tycker vi om.
pion pion
Lillkillen som visar sig på den snälla sidan. Efter bus och mat blir man trött, sov gott!

4 veckor
Nu har vi byggt en valphage som dom har fått flyttat in i. Ny roliga saker att få upptäcka och en större yta att få springa och busa på.
Dom har börjat äta riktig mat även om mamma Fannys mat är huvudfödan än så länge.
Det är så härligt att se dom leka med varandra och ännu så länge så kan man gå in utan att bli biten på tårna, för dom har inte fått några tänder ännu, men dom kommer snart.
Fler och fler kommer på besök och det är bra för då blir dom van med olika människor, inte bara vi som bor här i huset..

pion

Här står dom och väntar medan jag bygger valphagen, nyfikna, ja!

sailing

pion

Spännande med något nytt. Det måste vi undersöka.

pion

Undersökt och klart, nu är det bus som gäller.


3 veckor
Nu har valparna redan hunnit bli 3 veckor och det är betydligt mera rörelse i valplådan nu. Dom försöker att leka med varandra, dom viftar på svansen. Det märks att dom blir mer och mer livliga. Dom "springer" runt i valplådan och dom är mer social nu. Går gärna fram till kanten och kollar in vad man håller på med. Den stora tiken har nästan lyckats klättra över kanten. Dom första valpköparna kommer på besök i helgen. Det ska bli kul att få visa upp dom små.
Det finns fortfarande en valp kvar att tinga.

poin pion
Stortjejen är lite nyfiken. Vad finns här ute? Skynda dig in mamma! Vi är hungriga.
pion pion
Syskonkärlek, ser ni att dom ligger som ett hjärta. Vakna nu då mina syskon, jag är på bushumör.
pion pion
Nu sitter Fanny upp mer och mer, det börjar bli trångt vid mjölkbaren. Skön sovstil, trött efter all lek.

2 veckor
Nu börjar det hända lite saker, dom har öppnat ögonen. Dom ser dock inte fullt ut ännu, det tar ett tag till, så dom är lite grumliga i blicken. Dom har också börjat gå om än lite ostadigt men snart blir dom snabba.
Nu börjar mitt roliga jobb som uppfödare, att följa kullens alla utvecklingar i valplådan, man kan sitta många timmar och förundras hur små dom är men ändå så levnadsstarka
.
Invägning var det idag också, dom har alla fyrdubblat sin vikt så Fanny är en duktig mamma med mycket god mjölk till sina små.
Det finns valpar att tinga, så hör av er om ni är intresserade.


Vi ses om en vecka igen.

boy
Alla pojkar, lite busiga med varandra.

girl

Flickorna, mysigt.

2 veckor

En av pojkarna som har det så mysigt så.

sailing

2 veckor

Mycket mys blir det men man kan se ett litet öga som tittar.

Här är vi alla. lite större än förra veckan.


1 vecka
Nu har valparna hunnit bli en vecka. Alla mår bra. Fanny är mycket lugn och tar hand om sina valpar på bästa sätt. Valparna har nu dubblat sin vikt och en del mer därtill.
Ännu så länge märker man inte av dom så mycket utan dom äter och sover hela tiden.
Alla har jättebra pigment, det hade dom från dag 1 och fina varma färger på alla.
Dom har inte öppnat sina ögon ännu, det brukar dom göra vid 2 veckor, vi ses då.

pion

Här sover dom så sött.

pion

En liten som ligger i Evas hand.


 

Precis nyfödda
Nu har valparna kommit. Fanny och Sune har nu fått sina valpar.
Det blev tre hanar och två tikar och alla mår bra.
Den första valpen föddes 12:45 och den sista valpen är född 17:30. Dom är inte så stora men så kom dom redan på dygn 59, dom hade lite bråttom. Den minsta väger 150gr och den största väger 230 gr.

Både Fanny och valparna mår bra och dom ökar bra i vikt. Alla valpar är tysta och tillfreds.

Fanny får fullservice med god mat och friskt vatten hela tiden. Snabba rastningar, hon vill inte lämna sina valpar så man får lyfta ut henne så hon får rasta, precis som det ska vara.

Åter till valpkullssidan  

 
     
 
Copyright 2004 Kennel Bella Cosa ®