Startsida  
  Presentation  
  Wheaten-
Russkiy Toy
 
  Aktuellt  
  Våra hundar  
  Valpkullar  
  Länkar  
  Gästbok  
  Kontakta oss  
     

   
 
     
 

Presentation

Jag som har kennel Bella Cosa heter Lena Haglund tillsammans med min familj, Sören och våra söner Marcus och Tobias. Vi bor på Teg i Umeå. Där har vi nära till ängar och fina promenadstråk. Allting började vintern 1998 då vi bestämde oss för att bli med hund. Vi hade turen att få köpa en mycket fin tikvalp av Jeanette, kennel Candoit's. Vi hämtade henne under kallaste månaden, januari. Ganska snart insåg jag att det där med hund var ju mycket stimulerande och med tiden som gått har jag hunnit gå massor med kurser och alla handlar om hundar.

Jag är engagerad i rasklubbsarbete och är med i styrelsen i region Nord. Har även suttit i med i huvudstyrelsen. Detta har gett mig god insikt i rasen och dess avelsarbete. Det skapar också många fina kontakter.
Jag har gått SKK's uppfödarkurs och wheatenklubbens uppfödarkurs.
Jag är engagerad inom dom mentala egenskaperna på hund. Är utbildad A figurant inom SBK, (mentalbeskrivning och mentaltest)

Ansökte om mitt kennelnamn Bella Cosa 2001.
Namnet är givetvis efter min första wheaten Candoit's Piu' Bella Cosa och det betyder "vacker sak".

2001 köpte jag in en ny tik till kenneln. Hon kom som en stormvind in i våran familj och vi har aldrig ångrat att hon kom till oss. Helt underbar, påhittig, glad, lydig, sprallig och gosig var vår lilla Indy, Windisle Indiana, tack Stig för henne. Hon var helt enkelt Super.

På senare tid har vi också utökat med en ny ras, Russkiy Toy, den rasen har verkligen en egen karaktär.
Spännade med en helt ny ras, blev godkänd i Sverige så sent som 2006. Vi har haft turen att få köpa in flera fina Russkiy Toy, dom kommer att bli stommen för vår uppfödning på denna "nya" ras.

Mitt mål med min uppfödning är att sträva efter att föda upp friska, mentalt sunda wheaten och russkiy toy. Att givetvis följa rasstandarden. Jag förutsätter att "mina" valpar får leva långa och innehållsrika år med sina familjer. Jag har haft förmånen att kunna placera ut "mina" valpar hos underbara familjer och hoppas på det även i fortsättningen. För det viktigaste är att hunden fungerar i sin familj och blir till just denna underbara familjemedlem som dom hade som mål vid sitt hundköp. Givetvis är mina valpköpare alltid välkomna att ställa hur många ("dumma") frågor som helst när som helst. Jag finns alltid till er hjälp. Jag följer SKK's riktlinjer. Uppfödningen bedrivs i mindre skala i hemmamiljö. Ett personligt valpkompendium till varje valp. Valpkurs för dom som bor i min närhet. Klippkurs ordnas när valpen blivit lite äldre, på wheaten.

 
     
 
Copyright 2004 Kennel Bella Cosa ®