Startsida  
  Presentation  
  Wheaten -
Russkiy Toy
 
  Aktuellt  
  Våra hundar  
  Valpkullar  
  Länkar  
  Gästbok  
  Kontakta oss  
     

   
 
     
 

Valpkullar - Artkullen- Född 2012-01-20

11 veckor
Nu ska Monet hinna allting för han flyttar snart till sin egna snälla familj. Han är snart 11 veckor och det har varit mysigt att ha kvar honom ett tag. Han och Mira har blivit bästa kompisar. Men som sagt innan han flyttar måste han göra allt sista gången.
Lycka till nu Monet och var snäll i din nya familj.


Ska bli kul att få träffa alla valpar med sina famliljer i maj då jag startar min valpkurs. Vi ses då!

art art
Sista gången i leksakskorgen. Sista buset i köket innan min nya familj kommer.
art art
Sista tugget på benet. Det var så gott så jag ligger en stund till. Schyst stil.
art art
Sista gången jag poserar framför Lenas kamera och ser så där söt ut som bara jag kan. Sista buset med bästa kompisen Mira. Jag har blivit lite större än henne nu, men det är fortfarande hon som bestämmer.

10 veckor
Nu har valparna hunnit bli 10 veckor. Denna veckan har Ozzy flyttat till sin nya familj. Han får en lyxttillvaro för han ska bo i en familj som redan har en wheaten. Hoppas du inte blir alltför busig med henne. Det märks att dom har blivit stora för dom är betydligt mindre bitiga och kan faktiskt lägga sig ner och bara mysa. Men visst är det mycket bus i dom, det är ju valpar.
Lilla Monet är fortfarande otingad så han letar en trevlig familj att få flytta till. Han är en nyfiken och mycket följsam kille. Han är vaccinerad, chipmärkt och är givetvis registrerad med stamtavla. Han är koppeltränad och vi jobbar på rumsrenheten även om han inte är rumsren ännu så lyckas vi fler gånger ute än inne.
Hör av er om ni är intresserad.

art

Här är Monet 10 veckor, kolla vilken blick.

sailing

art

Ozzy är ute och väntar på att hans nya familj ska komma.

art

Här är Monet igen. Givetvis heter han bara Monet i stamtavlan. Vad han kommer att heta till vardags vet jag inte ännu.


9 veckor
Nu har de 2 små killarna som jag har kvar hunnit bli hela 9 veckor. Denna vecka har dom fått lära sig gå i koppel, men det återstår lite mera träning innan dom kan riktigt fint FOTgående.
De har fått några roliga ben att sysselsätta sig med, Ozzy hade en annorlunda stil när han tuggade på sitt ben. Sedan är de givetvis ute varje dag och busar. Jag har ju mera tid nu när jag bara har 2 kvar så de blir ordentligt ompysslade.


Jag hoppas att det snart dyker upp någon som skulle vilja ha en mycket trevlig wheatenvalp, Monet har inte hittat något hem ännu, så jag hoppas att en trevlig familj ser detta. Han är mycket följsam och nyfiken och snygg är han också.

Vi ses om en vecka igen.

8v Här är Monet!

art

Här ligger Monet med sitt nya fina ben.

sailing

art

Ozzy har en annorlunda stil med sitt ben, men kul hade han.

art

Ozzy ligger och väntar på att Monet ska komma förbi, Ozzy har gömt sig.


8 veckor
Artkullen är nu 8 veckor och de har denna vecka fått åka till veterinären och fått sin första spruta och blivit chipmärkta. De är också fullständigt genomgångna av veterinären som töjde på alla ben och klämde på magen, tittade på öron och ögon. Så nu är dom godkända.
De åkte bil till veterinären men det var bara kul, på vägen hem så somnade dom i buren bak.


Fyra valpar flyttar nu i helgen och 2 stycken har jag kvar. En väntar dock på att husse och matte ska kunna vara hemma om 2 veckor, så då flyttar han. Han kommer att få det bra för han har en wheatenkompis där hemma. Men en liten kille har fortfarande inget hem så hör av er om ni vill ha en trevlig kille som är framåt och nyfiken på livet.

Lycka till nu i era nya familjer och var riktigt snäll nu. Vi ses på valpkursen om några veckor.

8v
Här är vi på väg till veterinären.

bus

Sista buset med mamma Ebba.

Monet

Det är jag som letar en egen familj, visst är jag söt?

sailing

Van Gogh och Monet

Buskillarna som är kvar här 2 veckor till.

Van Gogh

Jag provsmakar på blommorna som sticker upp ur snön. Längtar till sommaren.


7 veckor
Artkullen har nu hunnit bli 7 veckor och de är ute och busar varje dag. De får vara på nya platser och upptäcka andra platser än köket eller valphagen. Spännande!
Denna vecka har de också varit hos frisören. Dom är klippta på kinder, öron, hals och bakpå rumpan. Alla fick sina öron klippta med klippmaskin på öronen och en del valpar tycker det är lite läskigt men inte dom här inte, de reagerade inte ens.
Vid halv sju väcker dom mig på morgonen och säger att nu är vi hungrig, de blir förtjusta när jag ställer ner matskålen.
Lite vedmodigt är det för det är bara en vecka kvar innan valparna ska börja flytta men deras nya famlijer längtar till nästa helg och jag förstår dom för det är så mysigt att få hämta hem just sin valp.
Jag letar dock fortfarande ett hem till den sista lilla killen. Hör av er om ni är intresserade.


Veckan som kommer ska valparna få åka till veterinären och ta sin första spruta och bli chipmärkta och kontrollerade av veterinären.

Vi ses om en vecka igen.

5 veckor
Här är vi ännu oklippta. Snart ska vi till frisören.

bus

Jag kan sitta fin, men det blir lite kallt om rumpan.

kille 5v

En söt nyklippt fin kille.

sailing

Vincent och Vilma

Hungriga men en var snabb, är redan klar.Jag sitter fint istället.

trötter

Hoppsan jag somnade visst i vattenskålen.


6 veckor
Nu är valparna 6 veckor och denna vecka har valparna kunnat vara ute nästa varje dag. De tycker det är kul och få lite mera utrymme för bus. Vi har dock ganska mycket snö kvar här i Umeå så dom fryser lite om tassarna efter en liten stund. Då får de vara ute i köket och busa istället. De är så otroligt söta när dem springer och leker och hux flux så tar energin slut och de somnar nästan som i steget.
Fortfarande är det en liten fin kille som letar ett hem att få flytta till om några veckor. Gärna till någon utställningsintresserad för kullen ser mycket fin ut. Men i första hand till ett hem där man kan ge mycket kärlek.

Vi ses nästa vecka igen!

art art
Mamma Ebba är ute med oss, hon måste ju se till så vi sköter oss Spännande att vara ute och upptäcka nya saker, här står en översnnöad pall.
art art
Jag övar på att stå och se snygg ut. Och Lena hann faktiskt fota när jag stod still. Här har en kaxig liten kille fångat en råtta. Dock en leksaksråtta, hihi, men ganska mallig ändå
art art
Nu börjar jag bli lite trött, men jag tittar gärna in i kameran, linslus som jag är Lena glömde lägga in kudden till mig, men en bra kille reder sig själv

5 veckor
Nu har valparna hunnit bli 5 veckor och dem äter nu 4 gånger per dag, dem ökar stadigt i vikt, ca 500 gram per vecka.
Dem har börjat stå fint på bord och blir kammade och pysslade med varje dag nu, detta för att de ska vara duktiga när dem ska flytta till sina nya familjer.
Man kan nu se att de är egna individer och många timmar sitter jag och studerar vilket samspel de har med varandra, villka som är mest nyfikna. Dem har alla en härlig inställning till livet. Jag ställde en kartong i valphagen en dag och det var en rolig leksak som man kunde klättra på, alla ville vara med och leka.
Veckan som nu kommer så ska dom få vara ute när vädret tillåter.

Vi ses om en vecka igen.

5 veckor
Kul med en kartong, den kan man klättra på.

bus

Businvit, är det någon som vill vara med?

kille 5v

En av pojkarna som räcker ut sin fina tunga, hihi.

sailing

Vincent och Vilma

Här är Vincent och Vilma som sitter med varsin valp, undra om någon av dessa är den som ska flytta hem till dom?

trötter

Nu är jag trött efter allt bus, sov gott.


4 veckor
Nu är valparna 4 veckor och denna vecka har vi byggt en valphage som dom har fått flyttat till. Det uppskattades, mera yta att springa på. Roligare även för mig för nu kan jag börja studera dom och se hur dom leker och busar med varandra.
Dom har också denna vecka fått börja äta vanlig hundmat, lite kladdigt blir det fortfarande men dom äter med god aptit.
Det finns en valp kvar att tinga så välkommen att höra av er om ni är intresserade av en liten fin valp.
Alla dom andra valpköparna har varit och hälsat på och fått se deras små nya familjemedlemmar, trevligt att få träffa er alla.

Vi ses nästa vecka igen!

art art
Mycket roligare med en stor valphage, nu har valparna mera lekyta Pass upp, här kommer jag med vägvinnande steg.
art art
Jag sitter och ser söt ut, och lyckas bra eftersom Lena tog fram kameran igen En fin liten rumpbild. Glada svansar!
art art
Här är vi i våran nya hage. Mamma Ebba är snäll och leker med oss. Matdags! Lite kladdigt är det fortfarande men vi börjar bli ganska duktiga.

3 veckor
Nu är valparna 3 veckor och det är betydligt mera rörelse i valplådan nu. De har alla öppnat ögonen. Dem går omkring lite och försöker att leka med varandra. Dem har börjat vifta på svansen. Det märks att de har börjat höra lite ljud också men de bryr sig inte så mycket om det ännu. Går gärna fram till kanten och kollar in vad man håller på med. Ingen har dock lyckats smita över ännu. Men det brukar alltid vara någon utbrytarkung så det kommer nog snart. Dem första valpköparna kommer på besök i helgen. Det ska bli kul att få visa upp dem små.

Välkommen att höra av er om ni är intresserade av en valp.

art art
Nu börjar det hända lite saker. Vad händer? Syskonkärlek, mys mellan två av syskonen.
art art
Hyfsat relaxad, skön sovstil. Nu börjar det bli lite mer bus i valplådan.
art art
Hallå, vad gör du där ute? Varför måste vi vara här inne? Alla utom en undrar vad som händer, kille nr 4 ligger kvar i godan ro och bara sover. Mamma är fortfarande bäst, men det börjar bli lite trångt. Tur att hon är så duktig på att ta hand om sina små.

2 veckor
Nu börjar det hända lite saker, dom har börjat gå omkring lite grann, om än mycket ostadigt. Ögonen är inte öppna ännu men det är nog bara några dagar bort, för man kan se en liten strimma av ögat. Så några öppnar nog imorgon och till nästa vecka så ser alla.
Nu börjar mitt roliga jobb som uppfödare, att följa kullens alla utvecklingar i valplådan, man kan sitta många timmar och förundras hur små dom är men ändå så levnadsstarka
.
Invägning var det idag också, dom har alla tredubblat sin vikt så mat får dom av Ebba. Imorgon kommer Ebbas "riktiga" familj och hälsar på, dom kommer nog tycka att valparna har blivit stora.

Vi ses om en vecka igen.

boy
En liten fin kille.

art

Mamma är bäst.

2 veckor

En av pojkarna som har det så mysigt så.

sailing

2 veckor

Här är dom mycket avslappade. Livet är underbart som valp.

2 veckor

Mycket mat är det fortfarande. Lite större än förra veckan har vi blivit, börjar bli lite trångt i mjölkbaren.


1 vecka
Nu har valparna hunnit bli en vecka och deras tillvaro består av att sova och äta hela tiden. Dom har redan dubblat sin vikt och ser mycket välmående ut. Mamma Ebba är duktig och tar hand om sina små. Ligger i valplådan hela tiden förutom när hon snabbt vill ut på ett litet toalettbesök.
Alla valpar har bra pigment och en fin varm rödbrun päls färg. Nu väntar jag på att deras ögonen ska öppnas så det blir lite mera hundvalpar av dom.
Vi ses om en vecka igen.

art

Här ligger en liten kille i lillmatte Johannas händer.

sailing

art

Mysigt med alla sina syskon.

art

En vecka gamla och alldelens underbara.


Precis nyfödda
Nu har valparna kommit. Ebba och Ozzy har nu blivit mamma och pappa.
Det blev fem fina hanar och en tik och alla mår bra.
Ebba har skött om dom bra i magen, tjocka och goa när dom kom ut till världen.
Den första valpen föddes 04.00 och den sista valpen är född 06.20. Allt gick bra och Ebba valpade utan större ansträngning. Den minsta väger 270gr och den största väger 312 gr.

Både Ebba och valparna mår bra. Dom söker sig snabbt till spenarna för att dia. Alla valpar är tysta och tillfreds.


Åter till valpkullssidan  

 
     
 
Copyright 2004 Kennel Bella Cosa ®