Startsida  
  Presentation  
  Wheaten -
Russkiy Toy
 
  Aktuellt  
  Våra hundar  
  Valpkullar  
  Länkar  
  Gästbok  
  Kontakta oss  
     

   
 
     
 

Valpkullar - Ädelstenskullen - Född 2020-05-06

8 veckor
Nu är valparna 8 veckor. Denna vecka har valparna varit hos veterinären och fått sin första vaccination och blivit chipmärkta. Alla gick igenom besiktningen. Alla var duktiga och dem tyckte veternären var snäll så hon fick lite blötta pussar.

Sista veckan har jag har njutit av dem så mycket jag bara kunnat. Det känns alltid lite vemodigt när valparna ska flytta men alla har fått superfina hem så det känns ändå bra. I denna kull kommer alla att hamna i Sverige ganska nära mig. Har valt det så eftersom Corona var detta år.

När alla hämtade sin lilla valp så fick de en fullständig genomgång hur dom ska sköta sin valp första tiden. Jag får se om dom har skött det bra när de kommer tillbka på sin första klippning om några månader.

Lycka till nu med era nya familjer och var nu riktigt snälla allihopa!

adelsten adelsten
Sista rycket innan flytt. Ny leksak som man måste undersöka.
adelsten adelsten
Tunneln börjar se lite sliten ut. Man blir trött av att springa i agilitytunneln.
adelsten
Så här kan man också ligga och relaxa. Här väntar vi på våra nya hussar och mattar.

7 veckor
Nu är valparna 7 veckor. Valparna är ute varje dag och denna vecka har dom fått en simbassäng att leka i, det är ganska varmt på dagarna så det är skönt att svalka sig lite.
De har fått lite frisering denna vecka, klippta på öron med klippmaskin, kinder, hals och bakpå rumpan. De fick även sina klor klippta. Alla skötte sig strålande. Fick hjälp av snälla Olivia som hjälpte till med experthjälp.

Det är bokat tid för veterinärbesök under kommande vecka för nästa vecka börjar dom flytta. Nu gäller det att spendera all tid som jag kan med valparna medan dom är kvar.

Titta gärna in om en vecka igen, vi ses då!

adelsten adelsten
Vatten lek. Dragkamp med tennisboll.
adelsten adelsten
Snabbaste killen i kullen. Jag tog bollen och ville provtugga på den själv.
adelsten adelsten
Sitter fint med liten kampleksak. Håller på att somna. Vilka fina blommor du har matte, kanske ska hjälpa till och plocka några.

6 veckor
Nu är valparna 6 veckor. Det är dags att presentera deras kennelnamn.
Alla börjar med kennelnamnet Bella Cosa
...Moonstone, Tigereye, Brilliant Topaz, Black Opal, Pink Star of Diamond, Sapphire och Red Ruby. Sedan vad alla kommer att ha för vardagsnamn på sin valp det vet jag inte ännu, men tror att det blir en Kiwi, Walter och Iris iallafall.
Valparna är ute flera gånger per dag nu. Vissa dagar har varit lite varma men de har skugga under buskarna. Nya leksaker kommer fram varje dag. De har fått en badbalja men den används mest som vattenskål.

De börjar bli duktiga på att äta valpfoder som uppskattar när jag ställer ned valpskålen, de äter fyra gånger per dag och diar mamma Penny så fort hon hoppar in till dem. Dom ökar ca 600 gram i vikt per vecka
.

Titta gärna in om en vecka igen, vi ses då!

adelsten adelsten
Vi söker skugga när det blir för varmt. Dragkamp med liten leksak.
adelsten adelsten
Måste smaka lite på en tennisboll. Ligger och ser söt ut.
adelsten adelsten
Wheaten nos. Sovstil á la wheaten.

5 veckor
Nu är valparna 5 veckor. Denna vecka har valparna fått vara ute flera gånger per dag. Vi har underbart väder i Umeå så det är bara att passa på och låta valparna busa och leka så mycket som möjligt utomhus. Det är också en bra träning att höra olika ljud så som fågelkvitter, bilar, flygplan (även om det inte är så många i Coronatider). Hör också andra hundar som skäller hos grannen.

Vi tränar på att vara stilla när man blir kammad och får sina klor klippta. Att vara stilla i famnen är inget problem, men så fort man ska stå still på klippbordet så blir det lite protest.

Vi har fått besök av 2 st valpköpare. I dessa Coronatider så måste man tänka på att hålla avstånd. Det går ju bra när det är så fint väder och man kan vara ute. Valparna stortrivdes med att få träffa nya människor. De är mycket sociala.

Titta gärna in om en vecka igen, vi ses då!

adelsten adelsten
Ute i våran valphage. Tjohooo! Måste fixa blomrabatterna.
adelsten adelsten
Sitter fint och stilla när man ska fotas. Jag börjar bli lite trött.
adelsten adelsten
Yes, jag lyckades välta alla trädgårdrpydnader. Man blir trött när man varit ute i friska luften.

4 veckor
Nu är valparna 4 veckor. Valparna har fått flytta ut till en större valphage. De har fått en stor bur som dem kan krypa in i, och där ger mamma Penny dem fortfarande di, det blir lite trångt.
De äter nu på egen hand ifrån den stora valpskålen, men ibland har de skålen som klätterställning, lite kladdigt blir det. De äter med god aptit. Fortfarande är det mamma Glory som står för störst del av maten men några veckor till så är det mest hundfoder som gäller.
Alla har fått lite tänder även om dom är små, så under nästa vecka så kommer det nog att kännas lite när de busar med oss människor.

Titta gärna in om en vecka igen, vi ses då!

adelsten adelsten
Bus i valphagen, hallå är du på andra sidan. Duktiga valpar som äter själva.
adelsten adelsten
Lite trångt när mamma Penny ska ge di. Börjar bli lite trött eftersom jag lekt med bollen.
adelsten golf
Myser med min bästa kompis, brorsan. Godnatt och sov gott till nästa vecka.

3 veckor
Nu är valparna 3 veckor och har alla öppnat ögonen. De går omkring och leker med varandra, viftar lite på svansen. Det märks att de har börjat höra lite ljud för när man kommer in i valprummet så tittar på oss och ser ut som om de tänker, "kom hit" och mys med oss.
De blir mer nyfiken nu när de kan se. Dem tittar över kanten på valplådan men ingen har smittit över ännu. Mamma Penny är fortfarande "huvudmaten" men valparna har fått lite smakprov av köttfärs och mjuk valpmat. Några tycker det är så gott så de äter själva medan jag ger dem som behöver lite mera hjälp.

Titta gärna in om en vecka igen, vi ses då!

adelsten adelsten
Mamma är fortfarande bäst. Tjena brorsan.
adelsten adelsten
Somnar söt på mamma Pennys rygg. Lite bus med syskonen.
adelsten
Undra vad som finns här utanför. Sov gott till nästa vecka.

2 veckor
Nu är valparna 2 veckor och några av valparna har öppnat ögonen. Även om de inte kan se skarpt ännu så blir de så mycket finare med sina ögon öppna.
Det börjar hända lite saker nu i valplådan, alla står upp på sina ben och har börjat tulta omkring lite grann.
Det var invägning idag, dom har alla tredubblat eller mer därtill sin vikt sedan födseln. Det känns bra att alla får mat, då behöver man inte oroa sig för det.
Första avmaskningskuren är också avklarad, de smaskade gott och undrade vad detta var för något.

Titta gärna in om en vecka igen, vi ses då!

 

adelsten adelsten
Här är alla killarna. En har redan rymt från bädden. Här är tjejerna. Lite svårt att hinna med att fota innan någon smitter.
adelsten adelsten
Här ligger en av valparna och tjuvtittar. Alla vill ha sitt syskon som huvudkudde.
adelsten adelsten
Mamma Penny fortsätter att vara bästa mamman. Man blir trött när man har ätit mat, bäst att ta en tupplur.

1 vecka
Nu har valparna hunnit bli en vecka och alla mår bra och alla har dubblat sin vikt. Deras dagar består av att sova och äta hela tiden. Mamma Penny är duktig och tar hand om sina små, hon ligger för jämnan och diar sina valpar. Hon tvättar dem grundligt. När valparna är så här små så måste tiken hjälpa till för att de ska kunna göra sina behov.
Alla valpar har bra pigment och fina färger.
Vi ses om en vecka igen.

En fin liten kille som sover.  
adelsten  
1 vecka gamla, hela gänget sover. En söt hög med 1 veckas valpar.
adelsten adelsten

4 dagar

Det gäller att passa att äta så att man blir stor. Sedan måste man vila efter maten.
adelsten adelsten
   
   

Precis nyfödda
Penny har blivit mamma för första gången. Pappa Ceasar tar det hela med ro, han har varit med förut..
Det blev fyra fina hanar och tre fina tikar och alla mår bra.
Alla valpar sökte sig snabbt själv till spenarna och började dia direkt.
Den första valpen föddes 02.11 och den sista valpen är född 05.50.
Allt gick bra även om Penny såg lite förvånad ut när första valpen föddes. Hon tittade på mig och det såg ut som om hon tänkte, ta hand om den där du. Men när hon förstod att jag inte skulle göra det så gick hon in i mammarollen med bravur.


Åter till valpkullssidan  

 
     
 
Copyright 2004 Kennel Bella Cosa ®