Startsida  
  Presentation  
  Wheaten -
Russkiy Toy
 
  Aktuellt  
  Våra hundar  
  Valpkullar  
  Länkar  
  Gästbok  
  Kontakta oss  
     

   
 
     
 

Valpkullar - Golfkullen - Född 2017-02-04

8 veckor
Nu är valparna 8 veckor. Denna vecka har valparna fått åka till veterinären och fått sin första vaccination och blivit chipmärkta. Två har också fått hundpass eftersom dom ska flytta utomlands. Alla var duktiga och dom tyckte det inte var så farligt att få en spruta, alla somnade förnöjsamt på golbvet hos veterinären.

Det kom lite snö på fredagen och lördagen så dom hann få busa lite i snö, det var kul men dom blev ganska blöta. Att springa genom en blöt agilitytunnel var bara kul

Fyra valpar har flyttat till sina nya familjer, tre stycken reste redan på lördagen, precis 8 veckor och en åkte på söndagen till sin familj. Jag hade en fullständig genomgång med alla hur dom ska sköta sin valp första tiden. Jag får se om dom har skött det bra eftersom jag kommer att få träffa många av valparna på valpkursen om några veckor.

Lycka till nu ni som har hunnit bli hämtade av era nya familjer och var nu riktigt snälla allihopa!

golf golf
Blött och kallt, vad gör det när man har roligt. Ny leksak som man måste undersöka.
golf golf
Sitter fint och funderar lite grann. Man blir trött av att springa i agilitytunneln.
golf golf
Elvis som gör sig redo för att åka bil och båt till sitt nya hem. Här med sin nya matte och husse. Här flyttar Kensi med sin nya matte och husse.

7 veckor
Nu är valparna 7 veckor. Valparna är ute varje dag och denna vecka har dom fått en agilitytunnel att leka med. Dom springer igenom, runt och uppe på den. Den blev fort en favorit före sopen.
Dom har fått vara på hundspa denna vecka, dom är badade, klippta på öron med klippmaskin, kinder, hals och bakpå rumpan. De fick även sina klor klippta. Det får dom i och försig varje vecka för att dom ska vänja sig. Alla skötte sig strålande.

Vi har haft många besök av andra uppfödare, gamla valpköpare och givetvis några valpköparna till denna kull. Nästa helg börjar dom flytta så nu gäller det att spendera alla tid som jag kan med valparna medan dom är kvar.
Jag letar fortfarande ett hem till den sista killen, hör av er om ni är intresserade.

Titta gärna in om en vecka igen, vi ses då!

golf golf
Nya leksaken är en agilitytunnel. Redan agilitystjärna, sprang igenom utan tvekan.
golf golf
Man vill gärna provsmaka på allt. Besök av Tindra, valparna tyckte hon var rollig.
golf golf
Ligger fint innan sovdags. Sov gott för denna vecka.

6 veckor
Nu är valparna 6 veckor. Det är dags att presentera deras kennelnamn.
Alla börjar med Bella Cosa
....As good as Stenson, Best brand of Wilson, The greatest Jack, Chip to the green, On fairway with Rory, Made a Birdie, Peg it up. Sedan vad alla kommer att ha för vardagsnamn på sin valp det vet jag inte ännu, men tror att det blir en Elvis iallafall.
Valparna är ute varje dag nu, vi har haft tur med vädret så solen värmer på altanen. Favoritleksaken denna vecka är en sop.
Denna vecka har vi också haft många besök av valpköpare och även pappa Ceasar matte Åsa har varit här och tittat på valparna.
De börjar bli lite hungriga små krabater som uppskattar när jag ställer ned valpskålen, de äter fyra gånger per dag av valpfoder och diar mamma Glory så fort hon hoppar in till dem. Dom ökar ca 600 gram i vikt per vecka
.

Titta gärna in om en vecka igen, vi ses då!

 

golf golf
Nya leksaken är en sop. Kul med att släppa en sop på altanen.
golf golf
Här klättrar jag på Lenas skor, jag vill upp i hennes knä. Stor kram med mamma Glory.
golf golf
Lyckades fota när en valp stod still. Stor leksak till liten valp.

5 veckor
Nu är valparna 5 veckor. Denna vecka har valparna fått vara ute för första gången. I härligt solväder så lekte dom på altanen en liten stund. Kul med vattenpölar och lite isklumpar. Det är bra att dom nu kan vara ute för det är mycket dom ska lära sig, bland annat höra olika ljud så som fågelkvitter, bilar, flygplan och andra hundar som skäller hos grannen.

Vi fortsätter träningen på att vara stilla när man blir kammad och få sina klor klippta. Att vara stilla i famnen är inget problem för alla är riktiga mysvalpar men att stå still på klippbordet måste vi öva mera på.

Tänderna kommer mer och mer så nu gäller det att ha lite bitleksaker i hagen så att dom inte biter på våra fötter även om det inte gör så ont nu men om några veckor till vill jag ha mina fötter i fred.

Titta gärna in om en vecka igen, vi ses då!

golf golf
Ute för första gången. Tjohooo! Springa i vattenpölar.
golf golf
Travar fint. Mamma Glory leker gärna med oss.
golf golf
Sitter fint och ser söt ut. Man blir trött när man varit ute i friska luften.

4 veckor
Nu är valparna 4 veckor. Valparna har fått flytta ut till en större valphage. Det tog inte många minuter förrän de började upptäcka sitt nya ställe. Favoriten blev snabbt den lilla hundbädden. Dom har fått en stor bur som dom kan krypa in i, det är bra träning inför att dom ska åka i bur i bilen.
Dom har fått börja äta på egen hand, lite kladdigt blir det när någon får för sig att gå rakt över tallriken. De äter med god aptit. Fortfarande är det mamma Glory som står för störst del av matintaget men några veckor till så är det hundfoder som gäller. Två av valparna har fått lite tänder även om dom är små, så under nästa vecka så har nog tänderna kommit på alla valpar. Klippbordet har kommit fram och jag har börjat öva dem att stå fint och stilla på bordet, det går riktigt bra med små korta stunder.

Titta gärna in om en vecka igen, vi ses då!

golf golf
Bus med syskonen i favorit hundbädden. Puss på dig brorsan,
golf golf
Vår fina nya hage. Duktiga valpar som äter själv.
golf golf
Man blir trött av mat och bus, jag orkade inte över kanten förrän jag somnade. Är det någon som vill ha mig, jag har inte någon familj ännu, jag är en söt snäll liten kille.

3 veckor
Nu är valparna 3 veckor och har alla öppnat ögonen, på en gång blev det hundvalpar som blev betydligt livligare. Dem går omkring och försöker att leka med varandra. En del har blivit riktigt snabba. Det märks att de har börjat höra lite ljud men de bryr sig inte så mycket om det ännu, men dom sätter sig och lyssnar.
De blir mer nyfiken nu när de kan se. Det har börjats göra försök till att ta sig över kanten på valplådan men det har inte resulterat i någon lyckat försök ännu. Mamma Glory ligger fortfarande mycket med sina små, det märks att hon tycker det är mysigt att få ligga bredvid sina valpar.

Titta gärna in om en vecka igen, vi ses då!

golf golf
Mamma är mysigast. Övar på att springa fort.
golf golf
Nu springer vi och leker med varandra. Man blir trött av massa lek,
golf golf
Undra vad som finns här utanför. Spännande att få vara ute på eget äventyr.

2 veckor
Nu är valparna 2 veckor och några av valparna har öppnat ögonen, nästa vecka har nog alla öppnat ögonen. Det börjar hända lite saker nu i valplådan, alla står upp på sina ben och har börjat promenera omkring lite grann. Dock ostadigt.
Det var invägning idag, dom har nästan tredubblat sin vikt och det känns bra att alla får mat, då behöver man inte oroa sig för det.
Alla har också denna vecka fått sin första avmaskningskur, de spottade och fräste, inte lika gott som mamma Glorys mjölk.
Jag har några fina hanar otingade ännu, så ni är välkomna att höra av er.

Titta gärna in om en vecka igen, vi ses då!

golf golf
Bra med ett syskon att ha som huvudkudde. Jag har öppnat ögonen.
golf golf
Sover gott och snarkar. Hands up!
golf golf
Bara på en vecka så börjar det bli trångt i mjölkbaren. Ibland sitter mamma Glory upp för att vi ska komma åt lite bättre.

1 vecka
Nu har valparna hunnit bli en vecka och alla mår bra och ökar i vikt. Deras dagar består av att sova och äta hela tiden. Mamma Glory är duktig och tar hand om sina små, hon ligger för jämnan och diar sina valpar. Hon lämnar inte gärna sina valpar förutom när hon snabbt vill ut på ett litet toalettbesök.
Alla valpar har bra pigment och fina färger.
Vi ses om en vecka igen.

Valparna har mycket bra pigment, här ligger dom i en liten hundsäng. Fin och mätt liten killen som gärna visar upp sitt söta ansikte.
golf golf
1 vecka gamla, hela gänget sover. En söt hög med 1 veckas valpar.
golf golf

 


4 dagar

Denna krabat var snabb och klättra upp på magen på mamma Glory, egen tid :)  
golf  
2 dagar gamla, hela gänget sover. Huvudbild, nyfödd
golf golf

Precis nyfödda
Nu har valparna kommit. Glory har blivit mamma för första gången och Ceasat är pappa för fjärde gången..
Det blev fem fina hanar och två fina tikar och alla mår bra.
Matte Maria hann komma innan andra valpen föddes.
Alla valpar sökte sig snabbt själv till spenarna och började dia direkt.
Den första valpen föddes 00.04 och den sista valpen är född 07.47.
Allt gick bra även om Glory tog god tid på sig mellan varje valp.

Både Glory och valparna mår bra. Alla valpar är tysta och tillfreds.


Åter till valpkullssidan  

 
     
 
Copyright 2004 Kennel Bella Cosa ®